Rize'de lise eylemi!

Rize'de paravanlarla kapatılarak bölünen Hasan Sağır Anadolu Lisesi binasının yarısı İmam Hatip Lisesi orta kısım öğrencilerine tahsis edildi. Sınıflarından çıkarılan liseliler, laboratuvar, kütüphane ve konferans salonlarından oluşturulan birleştirilmiş

Rize'de lise eylemi!

Rize'de paravanlarla kapatılarak bölünen Hasan Sağır Anadolu Lisesi binasının yarısı İmam Hatip Lisesi orta kısım öğrencilerine tahsis edildi. Sınıflarından çıkarılan liseliler, laboratuvar, kütüphane ve konferans salonlarından oluşturulan birleştirilmiş sınıflarda ders görmeye başladı. Ancak çok kalabalık sınıflarda ders yapamadıkları için okul önünde toplanan liseli öğrenciler oturma eylemi gerçekleştirerek, "Sınıflarımızı istiyoruz" diye bağırarak tepki gösterdi.

Atmeydanı Mahallesi'nde, 3 katlı, 22 derslikli ve 340 öğrenci kapasiteli Hasan Sağır Anadolu Lisesi'nin bir bölümünde yer alan 14 derslik, 190 öğrencisi bulunan İmam Hatip Lisesi orta kısım öğrencilerine tahsis edildi. 340 öğrencisi bulunan Anadolu Lisesi'ne sadece 8 derslik bırakıldı. Dersliklere sığmayan liseliler, laboratuvar, kütüphane ve konferans salonlarında oluşturulan birleştirilmiş sınıflarda kalabalık gruplar halinde ders görmeye başladı. Ancak, yoğun kalabalık ve uygun olmayan ortamlarda ders yapamayan öğrenciler bugün okul bahçesinde, 'Sokakta eğitim istemiyoruz' ve 'Sınav var, sınıf yok' pankartları açarak oturma eylemi başlattı. 'Valiyi istiyoruz', 'Sınıflarımızı  istiyoruz' diye bağıran öğrenciler okuldaki soruna çözüm istedi.

Eylem sırasında camlara çıkan İmam Hatipli öğrenciler, liseli öğrencilere tepki gösterdi, İmam Hatip Lisesi orta kısmında çocuğu okuyan bir kadının da liseli öğrencilere, "Yazıklar olsun size" diye bağırdığı görüldü. Bunun üzerine kadının üzerine yürüyen liseli grup ile İmam Hatip Lisesi öğrenci velileri arasında tartışma çıktı. Sevk edilen sivil polis ekiplerinin araya girmesiyle tartışma büyümeden önlendi. Okul yöneticileri de liseli öğrencileri sakinleştirmeye çalıştı.

"100 KİŞİYİ 1 SINIFA KOYDULAR"

Öğrenciler, İmam Hatip orta kısmı öğrencilerinin okulun yarısını aldığını anlaterken, "Onlar 15-17 kişilik sınıflara dağıldı. Kantin, mescit yapıldı. Gayet rahat eğitim görüyorlar. Oysa biz 4 yıldır eğitim gördüğümüz okulumuzda mağdur edildik. 100 kişi 1 sınıfa konulduk. Üniversite adayı öğrenciyim ama ders göremiyorum. Ortada kaldık. Okul bizim ve sesimizi duyuruyoruz. Onlarla okulumuzu da paylaşabiliriz ama bizi mağdur ettiler" diyerek tepki gösterdiler.

Gerginlik üzerine İmam Hatip Lisesi orta kısmı öğrencilerine okulda yeniden düzenleme yapılacağı bildirilerek 1 hafta izin verildi. Liseli öğrenciler de, 2 saat süren oturma eylemi ardından dağıldı. Öğrencileri temsilen bir grup da görüşmelerde bulunmak üzere Rize Valiliği'ne gitti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel