Ardeşen Sanayisinde Korkutan Patlama: Kamyon Lastiği Otomobili Hurdaya Çevirdi
Olay, Ardeşen ilçesindeki Sanayi Sitesi içerisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bakıma gitmek üzere yola çıkan ağır tonajlı bir hafriyat kamyonunun arka lastiği, seyir halindeyken büyük bir gürültüyle patladı. Lastiğin içerisindeki yüksek hava basıncının şiddetle boşalması, o sırada yol kenarında park halinde bulunan lüks bir otomobili hedef aldı. Patlamanın etkisiyle otomobilin bazı aksamları parçalanarak kullanılamaz hale geldi.
Güvenlik Kameraları O Anları Kaydetti
Çevrede adeta bomba etkisi yaratan patlama, bölgedeki iş yerlerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, lastiğin patlamasıyla birlikte oluşan basınç dalgasının yanındaki araca verdiği zarar net bir şekilde görüldü. Olay sırasında çevrede kimsenin bulunmaması, olası bir yaralanmanın önüne geçti.
"Bomba Patlar Gibi Ses Çıkardı"
Yaşanan talihsiz kazayı anlatan kamyon sürücüsü Hamit Gül, lastikteki sorunu fark edemediğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:
“Hafriyat kamyonumuz ile birlikte sanayiye bakım yaptırmaya gidiyorduk. Lastiğin balon yaptığını fark edemedim. Diğer aracın yanından geçerken lastik gümledi. Bomba patlar gibi bir ses çıkardı. Yanından geçtiğimiz araca maddi hasar verdik. Can kaybı veya yaralanma yok. Talihsiz bir olay başımızdan geçti.”
İnceleme Başlatıldı
Olayın ardından lüks otomobilde ciddi maddi hasar meydana gelirken, sanayi esnafı gürültü üzerine kısa süreli panik yaşadı. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı kaza ile ilgili tutanak tutularak inceleme başlatıldığı kaydedildi.



