Rize'de korkutan heyelan

Rize’nin Ardeşen ilçesinde etkili olan yağmur yağışı sonrasında meydana gelen heyelanda bir ev yıkıldı. Evde bulunan 2 kişi yapılan çalışmalar sonrası sağ olarak kurtarıldı. İlçeye bağlı Armağan köyünde meydana gelen heyelanda bir ev toprak altında kalırk

Rize'de korkutan heyelan

Rize’nin Ardeşen ilçesinde etkili olan yağmur yağışı sonrasında meydana gelen heyelanda bir ev yıkıldı. Evde bulunan 2 kişi yapılan çalışmalar sonrası sağ olarak kurtarıldı. 

İlçeye bağlı Armağan köyünde meydana gelen heyelanda bir ev toprak altında kalırken, o sırada evde uyuyan ev sahibi Nuri Aşık ve eşi Saniye Aşık enkaz altında kaldı. Ev sahibi Nuri Aşık ve eşi Saniye Aşık şans eseri enkazdan sağ olarak çıkarılırken, burunları bile kanamadı.

Olayın sabah 08.00 sularında meydana geldiğini belirten köy halkı, “Gece geç saatlerden bu yana aralıksız devam eden aşırı yağış sonucu köyümüzde büyük bir heyelan meydana geldi. Heyelan sonucu komşumuzun evi yıkıldı ve içeride mahsur kaldılar.

Bir süre sonra kendi imkanları ve komşularının yardımı ile enkazdan sağ çıkmayı başardılar” dediler.

Heyelan sonucu 1 evin yıkıldığı Armağan Köyü Aşıklar mahallesine Rize Valisi Nurullah Çakır, beraberinde Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Özel İdare Müdürü Dursun Yaşaroğlu ve ilgili heyetle birlikte ziyarette bulundu.

Evleri yıkılan ve enkazdan sağ olarak çıkarılan Nuri Aşık ve eşi Saniye Aşık’ı ziyaret ederek “Geçmiş olsun” dileğinde bulunan Vali Çakır, “Yağışlar zaman zaman mevsim normallerinde zaman zaman ise mevsim normallerinin üzerinde oluyor.

Bugün özellikle Ardeşen ve Fındıklı bölgesinde saat 04:00 sularından itibaren yoğun yağış aldı. Bu yağışlarda meydana gelen heyelan ve sel baskınlarında çok şükür bir can kaybımız olmadı.

Ama dediğim gibi yer yer su baskını riski olan ve birçok köy yolumuzda sıkıntılar var. Bölgede 10 kadar ev heyelan ihtimaline karşın boşaltıldı. Ardeşen’deki Armağan köyünde de bir vatandaşımızın evi heyelan sonucu yıkıldı ve eşi ile birlikte enkaz altında kaldıktan sonra burunları bile kanamadan sağ çıkarıldılar” dedi. 

Teknolojik ve meteorolojik her türlü uyarının önceden yapıldığını sözlerine ekleyen Vali Çakır, “Kamu kurum ve kuruluşlarımız da buna göre hazırlıklarını yapıyor ama vatandaşımızın da dikkatli ve duyarlı olmasını ve bu uyarılara göre hareket etmesini istiyoruz. 

Rize’de başta özel idare olmak üzere, belediyelerimiz, sivil savunma ekiplerimiz ve diğer kurum ve kuruluşlarımız teyakkuzda bekletilmektedir. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın tereddüttü bulunmasın” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel