Rize'de ki dehşet görüntülerine takipsizlik!

 Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, Rize'nin Pazar İlçesi'ndeki insan ticareti ve fuhuş davasında, Gürcü tanığın cep telefonundan çıkan dehşet görüntülerle ilgili açılan soruşturmaya takipsizlik kararı verdi. Savcılık takipsizlik kararıyla ilg

Rize'de ki dehşet görüntülerine takipsizlik!

 Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, Rize'nin Pazar İlçesi'ndeki insan ticareti ve fuhuş davasında, Gürcü tanığın cep telefonundan çıkan dehşet görüntülerle ilgili açılan soruşturmaya takipsizlik kararı verdi. Savcılık takipsizlik kararıyla ilgili gerekçede, bilirkişi tarafından incelenen görüntülerin Türkiye'de çekilmemesiyle 'kadını mezara diri diri gömen' kişilerin de yabancı olmasını gösterdi. Görüntülerin internet üzerinden indirildiği, orijinalliğini kaybettiği, bu görüntülerle fuhuş yapmayan kişileri 'sonunuz böyle olur diye' korkutulduğu belirtildi.

Rize'nin Pazar İlçesi'nde 2008 yılında otel, restaurant, bar ve disko gibi yerlere düzenlenen operasyonda yakalananlarla ilgili Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İnsan ticareti, fuhuş yaptırmak, uyuşturucu satmak suçlarından 14 sanık yargılanırken, Rize'de bir başka fuhuş suçundan aldığı cezayı Erzurum'daki E Tipi Cezaevi'nde çeken Gürcistanlı 42 yaşındaki Inga G., mahkemede tanık olarak dinlendi. Yabancı kadınları Türkiye'ye getirerek fuhuşa zorladığı öne sürülen Inga G.'nin cep telefonundan çıkan görüntüler duruşmada izlendi. Sanıklar ile avukatların da izlediği 1 dakika 58 saniyelik görüntüde, bir erkek kürekle boş mezar açarken, kenarda ellerini yüzüne kapatan kadın, saçından sürüklenerek getiriliyor ve çelme takılarak çukura düşürülüyor. Erkek mezara yatırdığı kadının başına ayağıyla bastırarak üzerine toprak atıyor. Rusça 'Anne' diye ağlayan kadın, yine aynı dilde "Bırakın beni lütfen, ölmek istemiyorum. Bırakın beni lütfen özür dilerim. Lütfen beni affedin, yalvarıyorum.Yapmayın anneciğim yapmayın" diye konuşuyor.

Mahkeme heyetinin sorusu üzerine görüntüleri yakalanmadan önce Christina adındaki arkadaşından aldığını öne süren Inga G., "Christina cep telefonundaki bu görüntüyü izletti ve benim telefonuma gönderdi. Görüntülerin nerede çekildiğini bilmiyorum. Bu görüntülerle kimseyi tehdit etmedim" dedi.

Mahkeme heyeti, Inga G.'nin cep telefonundan elde edilen görüntülerin örgüt kapsamında işlenmiş insan ticareti ve fuhuşta kullanılma ihtimali bulunduğunu dikkate alarak Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10'uncu maddesi kapsamında belirtilen suçların soruşturmakla görevli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine TMK savcılığı Inga G.'nin emanette bulunan cep telefonuna el koydu ve soruşturma başlatıldı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü kriminal laboratuarında incelen telefonda fuhuş görüntülerinin Inga G.'nin cep telefonu ile çekilmediği tespit edildi.

Yetkililer, görüntülerin Inga G'nin telefonuna başka bir telefondan ya da internet üzerinden aktarılmış olacağını söyledi. Bilirkişi, görüntülerin Türkiye'de çekilmediğini ve bu kişilerin de yabancı olduğunu bildirdi. Büyük olasılıkla internet üzerinden indirilen görüntülerin hafıza kartına aktarıldığını ve orjinalliğini yitirdiği vurgulandı. Bilirkişi raporu üzerine Cumhuriyet Savcısı suçun Türkiye'de işlenmediğini gözönünde bulundurarak dosya hakkında takipsizlik kararı verdi. Görüntülerin fuhuş yapmayan kişileri korkutmak amacıyla mizansel olarak da hazırlanmış olabileceği üzerinde duruldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler