Rize'de kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

Rize'de kar yağışı nedeniyle 144 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.     İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, dünden itibaren etkili olan kar yağışı sonucu merkez ilçede 30, Ardeşen'de 35, Çamlıhemşin'de 15, Çayeli'nde

Rize'de kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

Rize'de kar yağışı nedeniyle 144 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.     

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, dünden itibaren etkili olan kar yağışı sonucu merkez ilçede 30, Ardeşen'de 35, Çamlıhemşin'de 15, Çayeli'nde 18, Fındıklı'da 3, Güneysu'da 5, Hemşin'de 8, İkizdere'de 20 ve Pazar'da 10 olmak üzere toplam 144 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. 
     
Açıklamada, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün 12 lastikli yükleyici, 18 greyder, 1 kar küreme aracı, 8 yükleyici iş makinesi, 5 kamyon ve 40 personelden oluşan karla mücadele ekibinin çalışmalara aralıksız devam ettiği, gün içerisinde 74 köy yolunun ulaşıma açılması için mücadele edileceği kaydedildi. 
     
Öte yandan, kar kalınlığının Çamlıhemşin'e bağlı Ayder yaylasında 50 santimetreyi, İkizdere-İspir kara yolunun 2640 rakımlı Ovit Geçidi'nde ise bir metreyi geçtiği belirtildi. 
 
İl genelinde kar yağışının aralıklarla devam ettiği, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları istendi. 
     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel