Rize'de "Kadınlarımız Sağlığa Yürüyor"

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce "Kadınlarımız Sağlığa Yürüyor" adlı etkinlik gerçekleştirilecek.Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, yaptığı yazılı açıklamada, günümüzde sıklıkla karşılaşılan ve insan hayatını ciddi anlamda etkileyen kalp-damar, şeker, astım

Rize'de "Kadınlarımız Sağlığa Yürüyor"

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce "Kadınlarımız Sağlığa Yürüyor" adlı etkinlik gerçekleştirilecek.

Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, yaptığı yazılı açıklamada, günümüzde sıklıkla karşılaşılan ve insan hayatını ciddi anlamda etkileyen kalp-damar, şeker, astım ve akciğer hastalıkları gibi kronik hastalıkların nedenlerinden biri olan hareketsizliğin, dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri arasında dördüncü sırada yer aldığını belirtti.

Sağlık Bakanlığının bu doğrultuda 2014 yılını "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan ettiğini anımsatan Özşahin, şunları kaydetti:

"Fiziksel hareketsizliğin azaltılabilmesi ve toplumumuzun aktivite anlamında bilinç kazanabilmesi için 2014 yılı boyunca her ayın son pazar günü yürüyüş düzenlenecektir. Şubat ayı için 23 Şubat Pazar günü saat 11.00'de 'Kadınlarımız Sağlığa Yürüyor' temalı yürüyüş gerçekleştirilecektir. Yürüyüşe tüm halkımız ve personelimiz davetlidir."

Özşahin, yürüyüşün Rize Valiliği karşısındaki sahil yürüyüş parkurundan başlayıp ÇAYKUR Genel Müdürlüğü karşısında sona ereceğini de bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel