Rize'de kaçak çay işçisi öldü

Rize’nin Çaykent beldesinde  meydana gelen olayda, A.B.’ye ait çay bahçesinde kaçak yollarla çalıştırılan Gürcistan uyruklu Loseb Sturgadze (35) aniden rahatsızlandı. Sturgadze, kaldırıldığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’

Rize'de kaçak çay işçisi öldü

Rize’nin Çaykent beldesinde  meydana gelen olayda, A.B.’ye ait çay bahçesinde kaçak yollarla çalıştırılan Gürcistan uyruklu Loseb Sturgadze (35) aniden rahatsızlandı.

 

Sturgadze, kaldırıldığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. İlk belirlemelere göre Gürcü işçinin aşırı sıcağın etkisi ile geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği tespit edildi. Gürcü işçinin cesedi kesin ölüm nedeninin anlaşılabilmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Çay bahçesinin sahibi A.B.’ye çalışma izni bulunmayan yabancı işçi çalıştırdığı gerekçesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 6 bin 751 TL para cezası kesildi. Olayla ilgili başlatılan inceleme sürüyor.

 

Yılda 150 milyon dolar gürcü işçilere gidiyor


Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantıda, Rizelilerin iş beğenmemezliği nedeniyle Gürcistan’dan Rize’ye Gürcü işçilerin geldiğini hatırlatmıştı. Bakırcı, şunları söylemişti:

 

“Gürcistanlı kişilerin ilimize gelerek kaçak yollarla çalışmasının önüne geçmeliyiz. Araştırmalarımıza göre yılda 150 milyon dolarlık kazançla bu kişiler ülkelerine dönüyor. Ben tarlamda kaçak işçi çalıştırmaktan utanırım. Çay tarlalarını bu Gürcülere yarıcılık usulü ile verenler bile var. Rizelilerin iş beğenmemesi, az ücretli gördükleri işlerde çalışmaması vatandaşların Gürcü çalıştırmasına neden oluyor. Buna dur demek gerek. Bu işçileri çalıştırmanın ciddi para cezaları var.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel