Rize'de imamı sopalarla hastanelik ettiler!

Rize’de cami çıkışında kar maskeli 4 kişinin sopalı saldırısı sonucu yaralanan imam 50 yaşındaki Hızır Çil, hastanede tedaviye alındı. Çil, olaydan sorumlu tuttuğu ve lojman tahliyesi konusunda anlaşmazlık yaşadığı imam M.B.'den şikayetçi oldu.Olay, Dağsu

Rize'de imamı sopalarla hastanelik ettiler!

Rize’de cami çıkışında kar maskeli 4 kişinin sopalı saldırısı sonucu yaralanan imam 50 yaşındaki Hızır Çil, hastanede tedaviye alındı. Çil, olaydan sorumlu tuttuğu ve lojman tahliyesi konusunda anlaşmazlık yaşadığı imam M.B.'den şikayetçi oldu.

Olay, Dağsu Mahallesi Kubbeli Camii’nde dün akşam yatsı namazı sonrası meydana geldi. İmam Hızır Çil, saat 18.00 sıralarında camiden çıktıktan sonra kar maskeli 4 kişinin sopalı saldırısına uğradı. Başına ve vücuduna aldığı darbelerle yaralanan Çil, saldırganların kaçmasının ardından telefon açarak yakınlarından yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından ambulansla Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve kaburgalarında kırıklar olduğu belirlenen Çil, tedaviye alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

LOJMAN TAHLİYESİ KONUSUNDA TARTIŞTILAR

Kubbeli Camii’nde 10 yıldır görev yapan Hızır Çil, Rize Müftülüğü’nün kararı ile başka bir camiye atandı, yerine M.B. getirildi. Ancak dava açarak yeniden görevine dönen Hızır Çil, imam M.B.'den cami lojmanını boşaltmasını istemesine rağmen olumlu cevap alamadı. Bunun üzerine de iki imam arasında bir süredir lojman tahliyesi konusunda tartışmalar yaşandı. Hızır Çil, Rize Valiliği ve Müftülüğü’ne lojmanı tahliye etmeyen imam M.B. hakkında şikayetçi oldu.

KAR MASKELİ 4 KİŞİ SALDIRDI

Olaydan sonra yaşadıklarını anlatan ve lojmanın tahliyesi konusunda eski cami imamı M.B. ile anlaşmazlık yaşadığını söyleyen Hızır Çil, “Bu imamın yakınları cami önündeydi. Ben namazı kıldırıp dışarı çıktığımda karanlıkta yüzleri maskeli 3-4 kişi bana saldırdı. Ses ve cüssesinden anlayabildiğim kadarıyla eski imam da saldırganlar arasındaydı” diyerek şikayetçi oldu.

kar-maskeli-4-kisi-imami-sopalarla-doverek-hastanelik-etti_7012_dhaphoto2.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler