Rize'de İmam Hatip'e tepki!

Rize’nin Çayeli ilçesinde öğrenci sayısı az olan bir genel lise, talep yoğunluğundan ötürü imam hatip lisesine çevrilince bir grup duruma tepki gösterdi. İmam hatip karşıtı eyleme destek veren MHP de, konuyu Meclis gündemine taşıma kararı aldı.Rize’nin Ça

Rize'de İmam Hatip'e tepki!

Rize’nin Çayeli ilçesinde öğrenci sayısı az olan bir genel lise, talep yoğunluğundan ötürü imam hatip lisesine çevrilince bir grup duruma tepki gösterdi. İmam hatip karşıtı eyleme destek veren MHP de, konuyu Meclis gündemine taşıma kararı aldı.

Rize’nin Çayeli ilçesinde yoğun imam hatip lisesi ilgisi dolayısıyla, öğrenci sayısı az olan Vakıfbank Lisesi, imam hatip lisesine çevrildi. Az sayıdaki Vakıfbank Lisesi öğrencisi de başka bir okula yönlendirildi. Alınan karara tepki gösteren öğrencilerin bir kısmı ise eylem yaptı. Eyleme öğrenci temsilcilerinin yanı sıra MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz da destek verdi. Rize Basın Merkezinde düzenlenen ortak basın açıklamasında Kazmaz, " Bu konu, üzerinden siyaset yapılmayacak kadar önemli bir konudur. Bu nedenle kesinlikle siyaset yapmadan öğrencilerimiz iyi bir eğitim görme haklarını yeniden geri almaları için konuyu TBMM’ye taşıyacağız” dedi.

"İMAM HATİPLERE KARŞI DEĞİLİZ"

Kazmaz, MHP olarak kesinlikle imam hatip liselerine karşı olmadıklarını ifade ederek, “Bu koşullarda bu öğrencilerimizin iyi bir eğitim alması mümkün değil. Biz kesinlikle İmam Hatip Liselerine karşı değiliz. İmam Hatip Liselerine artan ilginin karşılığında okullar boşaltılarak değil, yeni okullar inşa edilerek çözüm üretilmesi gerekir. Bu öğrencilerimin de tercihlerine saygı gösterilmesi gerekir. Bu şekilde normal lise ve imam hatip lisesi öğrencilerimiz karşı karşıya getirilecektir. Biz konuyu ilgili milletvekillerimiz ile görüştük. Konuyu gündem dışı konuşmalara taşıyıp soru önergesi şeklinde meclise taşıyacağız” diye konuştu.

Öğrenci temsilcileri Ubeydullah Şahin ve Aylin Tüysüz ise, başlattıkları hareketin siyasetle ilişkisi olmadığını savunarak, “Okulumuzun taşındığı binada sağlıklı bir eğitim almamız mümkün değil. Bir liseye yer açmak için başka bir liseyi sağlıklı eğitim verilemeyecek bir binaya taşımak doğru değil. Bizim de eğitim hakkımız var. Bu nedenle okulumuzu geri istiyoruz” dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler