Rize'de HES eylemi engellenemedi

Rize’de çevreci Kazım Delal tarafından HES projesine karşı başlatılan parklı eylem, bugün jandarmanın park halindeki aracı çekmesi ile sonlandırılmak istendi.Rize merkeze bağlı Küçükçayır köyünde Andon Deresi'nde yapılmak istenen HES projesine karşı çıkan

Rize'de HES eylemi engellenemedi

Rize’de çevreci Kazım Delal tarafından HES projesine karşı başlatılan parklı eylem, bugün jandarmanın park halindeki aracı çekmesi ile sonlandırılmak istendi.

Rize merkeze bağlı Küçükçayır köyünde Andon Deresi'nde yapılmak istenen HES projesine karşı çıkan Kazım Delal isimli köy sakini bir ay önce kamyonetini çalışma sahasına çekerek HES firmasının çalışmasını engellemişti. Araç kaldırılmak istenince köy sakinlerinden destek alan Delal dört aracın daha çalışma sahasına park edilmesini sağlayarak jandarmaya karşı direnmiş ve çalışmayı durdurmayı başarmıştı. Parklı eylem yaklaşık bir ay sürerken bugün Jandarma ekipleri çekici yardımı ile aracı kaldırmayı başardı.

Araç çekilirken Delal jandarma ekiplerine direnmek istedi. Hazırlıksız yakalanan Delal tüm çabalarına rağmen aracının çekilmesine engel olamadı. Çekilen araç uzak bir noktaya bırakılarak yeni bir eylem yaşanmaması için jandarma yolu araç ulaşımına kapatmak istedi. Ancak Delal yeniden aracını firma çalışmalarını engelleyecek noktaya çekmeyi başardı. Delal ve beraberindekiler bu kez araçların çekilmemesi için ateş yakarak gece gündüz nöbet tutacaklarını söylediler.

Grup adına açıklama yapan Kazım Delal, Rize şehir içme suyunu sağlayan Andon tesisleri üzerinde HES yapılmak istendiğini ve buna karşı çıktıklarını belirterek "Araçların park edildiği yer kendi özel tapulu arazilerimiz. Çekici ile araçları kaldırmak istiyorlar. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı üzerimize baskı kurmak istiyor. Bu araziler bizim, onun değil. Derelerimizde su kalmadı. Bizi rahat bıraksınlar. Buradan kimseye verecek bir çakıl taşımız dahi yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel