Rize'de hayat felç oldu!

Rize’de beklenen yoğun kar yağışına karşı alınan tedbirler yetersiz kalınca, şehir merkezinde yarım metreye ulaşan kar hayatı felç etti. Rize son yılların en sert kış mevsimini geçiriyor. Rize’de iki gündür etkili olan yoğun kar yağışı tüm köy ve mahalle

Rize'de hayat felç oldu!

Rize’de beklenen yoğun kar yağışına karşı alınan tedbirler yetersiz kalınca, şehir merkezinde yarım metreye ulaşan kar hayatı felç etti. 

Rize son yılların en sert kış mevsimini geçiriyor. Rize’de iki gündür etkili olan yoğun kar yağışı tüm köy ve mahalle yollarının araç ulaşımına kapanmasına neden oldu. Kopan enerji ve iletişim hatları dolayısı ile bir çok köy ve mahalleye enerji ve iletişim hizmeti verilemiyor. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 2 metreyi bulurken şehir merkezinde kar kalınlığı yarım metre oldu. Vatandaşlar kullanmak zorunda oldukları yerleri kendi imkanları ile yaya ulaşımına açtılar. Eczanelerin önünün açılabilmesi için polislerinde ellerinde kürekler ile vatandaşlara yardım ettiği görüldü. Yoğun kar yağışının beklenmesine rağmen alınan tedbirlerin yetersizliği şehirde hayatı felç etti. Park halindeki araçlar kara gömüldü. Caddelerdeki kar temizlenmediği için vatandaşlar araçlarını çıkartamayarak yaya olarak iş yerlerine gitmek zorunda kaldılar. Çıkmayı başaran bir çok araçta yolda kaldı. Vatandaşlar tedbirlerin yetersizliğinden ve ana caddelerin bile kapalı oluşundan yakındılar.

Rize’de tüm okullar tatil edilirken Rize Valiliği tarafından yapılan açıklamada hamile ve engelli devlet memurlarına da bir gün izin verildiği duyuruldu.

 

RİZE EN SOĞUK GECEYİ YAŞAYACAK

Rize’de gece hava sıcaklığı -6 dereceye düştü. Cumartesi gecesi ise hava sıcaklığının -8 dereceye düşmesi bekleniyor. Rize’de meteorolojik verilere göre en düşük sıcaklık 1929 yılında -7.4 derece olarak ölçülmüştü. Yetkililer gece yaşanacak don, buzlanma ve saçaklardan düşmesi olası kar kütlelerine karşı dikkatli olmaları konusunda vatandaşları uyardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler