Rize'de Gürcü dehşeti!

 Rize’de Gürcü soyguncular şehrin en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi’nde girdikleri bir bakkal dükkanında dehşet saçtı. Hami Yazıcı (44), dükkanında televizyondan Çaykur Rizespor ile Kayseri Erciyesspor arasında oynanan maçı izlediği sırada üç Gürcü dü

Rize'de Gürcü dehşeti!

 Rize’de Gürcü soyguncular şehrin en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi’nde girdikleri bir bakkal dükkanında dehşet saçtı. Hami Yazıcı (44), dükkanında televizyondan Çaykur Rizespor ile Kayseri Erciyesspor arasında oynanan maçı izlediği sırada üç Gürcü dükkanına girerek başına silah dayadı. Gürcü soyguncular, Yazıcı’yı silah zoru ile bakkalın arka kısmında bulunan depoya soktu. Yazıcı, soyguncuların elinden kurtulmak için çabalayınca soyguncular bir mont ile Yazıcı’yı boğmaya çalıştı. Yazıcı, canını kurtarmak için soygunculardan birisinin elindeki silahı almayı başardı. Bu esnada dükkanın kapısının açıldığını fark eden soyguncular hızla dükkandan uzaklaşarak kaçmayı başardı.

Soyguncuların elinden canını güçlükle kurtaran Hami Yazıcı, başından ağır yara aldı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yara alan Yazıcı’nın tedavisi sürüyor. Yaşadığı korku dolu dakikaları anlatan Hami Yazıcı, canını güçlükle kurtardığını belirterek şöyle konuştu: “Maçın 78. dakikasıydı. Saldırganlar maçı izlediğim sırada dükkanın karşısındaki bankta oturuyordu. Su alma bahanesi ile içeri girip başıma silah dayayarak beni depoya ittiler. Karşılık verince boğuşmaya başladık. Ağzımı bant ile kapatmaya, bir mont ile beni boğmaya çalıştılar. Birinin elinden silahı almayı başardım. Bir tanesinin de parmağını ısırdım. Parmağı kopmuş olabilir. Boğuşurken kapı açılmış. Bu sırada dükkandan çıkıp kaçmayı başardılar. Kalktığımda kasa açılmıştı. Ancak kasada fazla bir para yoktu”

Babasının yaşadığı saldırıyı anlatan oğlu Ali Yazıcı, Rize’nin en işlek caddesinde tüm dükkanların açık olduğu sırada yaşanan olayın kendilerinde ve çevrede korkuya neden olduğunu belirterek, “Burası Rize’nin en işlek caddesi. Bu dükkan 1982 yılından bu yana burada. Bu güne kadar böyle bir olayla karşılaşmamıştık“ dedi.

Polis kaçan soyguncuları aramaya başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel