Rize'de garip rekor denemesi

Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer almayı amaçlayan Rizeli 37 yaşındaki Mustafa Mert, sarp ve dik arazide otomobiliyle yaklaşık 10 kilometre geri geri gitti. Mert, "Bunu 30 kilometreye çıkararak kitaba gireceğime inanıyorum" dedi.Muradiye Beldesi'nde yaşaya

Rize'de  garip rekor denemesi

Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer almayı amaçlayan Rizeli 37 yaşındaki Mustafa Mert, sarp ve dik arazide otomobiliyle yaklaşık 10 kilometre geri geri gitti. Mert, "Bunu 30 kilometreye çıkararak kitaba gireceğime inanıyorum" dedi.

Muradiye Beldesi'nde yaşayan Mustafa Mert, sarp ve dik arazide otomobiliyle en uzun mesafe geriye gitme rekoru kırmaya hazırlanıyor. Şu ana kadar geriye doğru en çok 10 kilometre gidebilen Mert, bunu 30 kilometreye çıkartarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi amaçlıyor.
 
Guinness'in Türkiye temsilciliğine başvuran ve dünyada sarp ve dik arazide otomobille en uzun mesafe geriye gitme rekorunun kaç kilometre olduğunu soran Mert henüz cevap alamadı. Hazırlıklarını sürdüren Mert, izleyenlerin şaşkın bakışları altında otomobiliyle geriye doğru giderek antrenman yapıyor. Deneme sırasında aşırı yağ yakan ve motoru duran otomobil bu nedenle bir süre yolda kaldı, Mustafa Mert'in yağı tamamlaması sonrasında yeniden çalıştı.
 
DÜZ ALANDA HERKES GİDER
 
Hedefinin otomobille geri geri giderek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek olduğunu anlatan Mert, "Engebeli arazide yaşadığımız için zaten bu kabiliyet bizde var. Ne kadar ileriye gidiyorsak o kadar da geri gidebiliriz. Şu anda 10 kilometre geri gidebiliyorum. Bunu 30 kilometreye çıkararak kitaba gireceğime inanıyorum. Düz alanda herkes gider, önemli olan engebeli arazide geri gitmek" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel