Rize'de fırtına açıklaması! Binalar ve araçlar hasar gördü

Rize Valiliği’nden yapılan açıklamada hafta sonu fırtına nedeniyle şehir merkezi ve ilçelerde maddi hasarla meydana geldiği ifade edildi.

Rize'de fırtına açıklaması! Binalar ve araçlar hasar gördü

Rize'de hafta sonu etkili olan şiddetli fırtına, şehir merkezi ve çeşitli ilçelerde ciddi maddi hasarlara yol açtı. Çatıların uçması sonucu binalar ve araçlar zarar gördü.

Rize Valiliği tarafından yapılan açıklamada, fırtına nedeniyle toplamda 95 hasar ihbarının alındığı bildirildi.

Fırtına, Rize merkezinde ve Ardeşen, Çamlıhemşin, Çayeli, Fındıklı, Güneysu, İkizdere ve Pazar ilçelerinde yoğun şekilde hissedildi. Rize Valiliği'nin açıklamasına göre, il merkezinde 30, Ardeşen’de 20, Çamlıhemşin’de 2, Çayeli’nde 9, Fındıklı’da 15, Güneysu’da 6, İkizdere’de 2 ve Pazar’da 11 olmak üzere toplam 95 hasar ihbarı yapıldı.

Şiddetli fırtınanın sebep olduğu bu hasarlara rağmen, herhangi bir yaralanma veya can kaybının yaşanmaması teselli kaynağı oldu.

Rize'de fırtına açıklaması! Binalar ve araçlar hasar gördü

Ayrıca, bölgede etkili olan kar yağışı sebebiyle kapanan İkizdere-Ovit ve Ovit-İspir arası yollar, kar lastiği ve zincir bulunduran küçük araçlar için yeniden açıldı. Ancak, bu yolların kamyon ve tır gibi ağır vasıtalara halen kapalı olduğu belirtildi. Bölgede tuzlama çalışmalarının da başladığı ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler