Rize'de eylemciler deşifre edildi!

Bakırcı, olayları 3 kez yatıştırdığını ancak isim isim saydığı CHP’li bazı şahısların militanları tekrar toplayarak eylem yaptırdığını söyledi.Kırca Rize’de Tehdit EdilmezSanatçı Levent Kırca’nın açıklamalarına tepki gösteren Bakırcı, Kırca’nın daha önce

Rize'de eylemciler deşifre edildi!

Bakırcı, olayları 3 kez yatıştırdığını ancak isim isim saydığı CHP’li bazı şahısların militanları tekrar toplayarak eylem yaptırdığını söyledi.

Kırca Rize’de Tehdit Edilmez
Sanatçı Levent Kırca’nın açıklamalarına tepki gösteren Bakırcı, Kırca’nın daha önce de Rize’ye geldiğini ve kendisini çok iyi ağırladıklarını söyledi. Tehdit iddialarına inanmadığını belirten Bakırcı, “Değerlerimize küfretmesinler, yeter” dedi.  

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, hem Levent Kırca’nın iddialarına hem de Gezi Parkı olaylarıyla ilgili kendisine yönelik suçlamalara cevap verdi. Rize’deki olayları başlatanların isimlerini açıklayan Bakırcı, “Bu isimlerin kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum. Ben belediye başkanı olarak olayları yatıştırmak için üzerime düşen görevi yaptım” dedi.

RİZELİ KIRCA’YI TEHDİT ETMEZ
Bakırcı, ‘Rize’den tehdit aldım’ diyen sanatçı Levent Kırca’nın daha önce de Rize’ye geldiğini belirterek, “Hiçbir Rizelinin böyle birini tehdit edeceğini ben zannetmiyorum. Olması da söz konusu değil. Ben Levent Bey’i tanırım, kendisi de beni gayet iyi tanır. Daha önce de Rize’ye gelmiştir. Bizzat kendim de etkinliğine, tiyatrosuna katıldım. Böyle şeyler söylenmez aba ekibiyle birlikte yemek ısmarladım. Bizim folklorcularımızla, tulumcumuzla, horoncularımızla bir gösteri yaptık ve ayrıldık. Böyle güzel bir şekilde bir belediye başkanı tarafından ağırlandığı bir ilde niye tehdit edilecek ki? Böyle bir olamaz. Ayın il Levent Kırca’yı niye tehdit edecek? Bunları söylemek belki doğru değil ama bunları kendisi de iyi biliyor. Sonuçta gelip gösterisini yapabilir, bunda bir sakınca yok. Geldiği zaman da bizim değerlerimize, şahıslarımıza kimsenin küfür etme hakkı yoktur. Onu da herkesin bilmesini isterim” diye konuştu.

OLAYLARI BAŞLATANLARI DEŞİFRE ETTİ
Rize’deki Gezi Parkı eylemleriyle ilgili protestoları başlatanların isimlerini açıklayan Bakırcı, “Ben protestocuları yatıştırdım. Ben protestoları başlatanların isimlerini veriyorum. Eski CHP İl başkanı Salto Bar’ın sahibi Erol Koyuncu, yine son CHP il kongresinde aday olup kazanamayan Ömer Şan benim de komşumdur. Ayrıca 3 dönem milletvekilliği yapan Ahmet Kabil’in ölen kayının hanımı soy ismi Türüt, Hasan Türüt’ün gelini diyelim.

Onun dışında CHP veya DSP’de il başkanlığı yapmış merhum Haydar Kulaksız’ın eşi, bunlar toplanıp Rize’de yaşamayanları çağırıp bir gösteride bulunmuşlar. Bu gösteri saatlerce devam etmiş. Değerlerimize dokununca hemşeri gruplarımızdan da tepki görmüşlerdir. Ben zaten o saatlerde İyidere İlçesi’nde bütün belediye başkanlarıyla bir toplantı halindeydim. Olaylar tırmanınca hemşerilerimi yatıştırmak üzere geldim. Aralarına girdim. Üç kez yatıştırdığım halde aralarına sızmış olan o provokatörler tekrar o dağılan grupları topluyordu. O provokatörler onlarla irtibatlı idi. 50 yıldır aynı yerde esnaflık yapan Huzur Lokantası’nın sahibi İbrahim Tornacı’ya sordum ‘bunları tanıyor musun, yok’ dedi. Belediyenin parkını işleten Ayhan diye birisi var ona sordum, o da tanımıyorum dedi. Rize’de 15 yıl polislik yapmış, emekliye ayrılmış eski bir polise sordum o da tanımıyorum dedi. Ondan sonra elime megafonu alarak, ‘Aranızda provokatörler vardır. Bunları dinlemeyin, ben sizin belediye başkanınızım. Kandil akşamı bunlar kasıtlı gelmişler. Bu provokatörler Rizeli değil. Bunları dinlemeyin, dağılın’ dedim. Bir gün sonra da bu eylemi yapabilirlerdi.

Zannediyorum bir olayın çıkmamasından rahatsız olan Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, bir de duyum aldım ne kadar doğru yanlış bilmiyorum, burada eyleme dışarıdan katılan provokatörlere 250’şer lira yevmiye verildiği şeklinde. Eğer böyle bir iddia varsa muhtemelen parası çoktur. Eylemcilerden istediği sonucu alamadı, böyle bir yalan iftira atıyor. Biz sadece olayı yatıştıran taraftaydık ve yatıştırdık da. Hemşerilerim beni dinlemişse bunda suç mu var? Kusur mu var. Yok 3-5 tane dilenci. Böyle 500-600 kişi yoktu birkaç bin kişi vardı. Bazı köylerin muhtarları vardı. Ben o muhtarları tanıyorum. Televizyonlardan izlediyseniz, ‘Başkanım yol verin’ diyen gençlerimiz vardı. Biz onları sakinleştirdik orada. Aslı astarı bulunmayan iddialarda bulunuyorlar.

Sayın Başbakan’a kadar hakaret edenlerin hiç mi suçu yok?  Bunların kaç tanesi Rize’de oturuyor? Eylemciler toplasan 100 kişi. 50’si halkı kışkırtan. O saydığım isimlerin bilinmesini istiyorum. Sayın Milletvekili Kalkavan, iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Onun cevabını vereceğim de benim terbiyem müsaade etmiyor. Tinercileri nereden tanıyordu. Bir milletvekilinin cep telefonu numarası Rize’deki eylemcilerin elinde ne işi vardı?  Demek ki bunlara para vermişti. Böyle bir söylenti var. Ben daha önce Rize’nin maçlarında da taşkınlık olduğunda gereğini yapmışım. Ben 9 yıldır belediye başkanıyım. Beni Rize bilir. Çok rahat bir şekilde birileri Rize’ye gelip Rize halkına küfretme hakkına sahip değildir” diye konuştu.     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel