Rize'de domuz gribi iddiaları

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Sünbül: ''Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen 2 ölüm vakasının domuz gribinden kaynaklandığı iddiaları asılsızdır''Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr.

Rize'de domuz gribi iddiaları

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Sünbül: ''Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen 2 ölüm vakasının domuz gribinden kaynaklandığı iddiaları asılsızdır''

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen 2 ölüm vakasının domuz gribinden kaynaklandığı iddialarının asılsız olduğunu bildirdi. 
     
Sünbül, yaptığı yazılı açıklamada, 18 Şubat Pazartesi günü yerel ve ulusal basında yer alan Sağlık Bakanlığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde H1N1 enfeksiyonuna bağlı 2 kişinin hayatını kaybettiği ve hastanede karantina uygulaması başlatıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. 
     
Solunum yolları enfeksiyonlarının her yıl sonbahar ve kış mevsimlerinde artış gösterdiğini ifade eden Sünbül, şunları kaydetti: 
     
''Tüm yurtta olduğu gibi hastanemizde de bu dönemlerde mevsimsel viral enfeksiyonlarda artış görülmektedir. Bakanlığımızın bu tip durumlarda uygulanmasını istediği her türlü tedbir standart şekilde hastanemizde uygulanmaktadır. Zaman zaman enfeksiyon durumlarında izolasyon tedbirleri diğer hastalara bulaşma olmaması için yapılan standart bir uygulamadır.
 
Karantina gibi olağanüstü bir uygulama söz konusu olmayıp, hastalarımızın sağlıklarını muhafaza etmeye yönelik rutin izolasyon önlemleri uygulanmaktadır. İddialar asılsızdır. Şu an itibariyle domuz gribi nedeniyle hayatını kaybeden hastamız bulunmamaktadır.'' 
     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler