Rize'de doğalgaz şoku

Doğalgazın BOTAŞ tarafından Rize'ye 6 Eylül 2008 tarihinde ulaştırılması Rizeliler tarafından sevinçle karşılanarak düzenlenen törende gazın gelişi horonlar oynanarak kutlanmıştı. Geçtiğimiz ay ve bu ay gelen ilk doğal gaz faturaları ise Rizelilerin sevin

Rize'de doğalgaz şoku
Doğalgazın BOTAŞ tarafından Rize'ye 6 Eylül 2008 tarihinde ulaştırılması Rizeliler tarafından sevinçle karşılanarak düzenlenen törende gazın gelişi horonlar oynanarak kutlanmıştı. Geçtiğimiz ay ve bu ay gelen ilk doğal gaz faturaları ise Rizelilerin sevincini kursağında bıraktı. Rize'de bin YTL'ye kadar varan doğalgaz faturaları bazı doğalgaz kullanıcılarının tepkisine neden oldu. Faturaların yüksekliğinde şikayet eden Rizeliler, doğalgaz fiyatlarının bu kadar yüksek olduğunu bilmediklerini söylediler.

Karadenizgaz Bölge Müdürü Recep Ünveren, tepkilerle ilgili yaptığı değerlendirmede kontrolsüz tüketimin faturaları yükseltebileceğini belirterek, Rize'de ortalama aylık tüketim fiyatının tüketici başına 250 YTL olduğunu belirtti. Ünveren, bazı basit tedbirlerle faturaların önemli oranda düşürülebileceğine dikkat çekti. Ünveren yaptığı açıklamada, "Eylül ayı başı itibariyle Rize'ye gaz arzı sağlandı. Müşterilerimiz de Ekim ayından itibaren gaz kullanmaya başladı. Ağır kış şartlarından dolayı okulların
tatil edilmesinden dolayı insanlar daha fazla vakitlerini evde geçirdiler. Bu nedenle tüketimlerinde artış olmuştur. Kapalı alanların ısıtılmasında en nemli unsur izolasyondur. Isıtılan alanın ısıyı tutabilecek de bir izolasyona sahip olması gerekir. En basitinden kapı pencere fitilleri gibi ısı kaybını önleyecek yöntemlere başvurabilirler. Petekle ısınan müşterilerimiz petek arkasına koyabilecekleri bir alüminyum folyo ile de çok ciddi bir tasarrufa gidebilirler" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel