Hıdırnebi'de işletme sözleşmesi

Trabzon İl Genel Meclisi, Hıdırnebi Yayla Kent'in işletme sözleşmesini tek taraflı fesih etti. Meclis, İl Özel İdaresi'nin 2008 yılındaki tüm çalışmalarını inceleyecek olan denetleme kurulunu da belirledi. Trabzon İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı toplantılar

Hıdırnebi'de işletme sözleşmesi

Trabzon İl Genel Meclisi, Hıdırnebi Yayla Kent'in işletme sözleşmesini tek taraflı fesih etti. Meclis, İl Özel İdaresi'nin 2008 yılındaki tüm çalışmalarını inceleyecek olan denetleme kurulunu da belirledi.

Trabzon İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı toplantıları devam ediyor. Komisyonlardan gelen raporları görüşen meclis, Hıdırnebi Yayla Kent'in İl Özel İdaresi Kurumu ile yaptığı işleme sözleşmesini fesih etti. Meclis, tek taraflı sözleşmeyi fesih ederken, yayla kenti işletmecisinin sözleşmelere uymadığına kanaat getirdi. Plan Bütçe Komisyonu'nun bu talebi, il genel meclisinde oy birliği ile kabul edildi. Komisyon Başkanı Hayati Yavuz, Hasan Bayrak, İbrahim Öztürk, Halim Kaya, Halil Kılıç ve Ali Haliloğlu ile Sedat Gözaçan sözleşmenin fesih edilmesine ilişkin görüşlerini meclise sundu. Meclis de komisyonun görüşüne onay verdi.

Bilindiği gibi Hıdırnebi Yayla Kent, Trabzon'un ilk yayla kenti olma özelliğine sahip ve Trabzon'un dağ ve yayla turizmine dönük beklentilerinin en önemli kilometre taşlarından birini oluşturuyor.

Öte yandan İl Özel İdaresi Denetleme Kurulu da oluşturuldu. Kurula AK Parti'den Aydın Gürsoy, Hasan Albayrak, Emin Zurnacı, Ali Haliloğlu CHP'den ise Alaattin Konak seçildi. Komisyon Mart ayına kadar raporunu hazırlayıp meclise sunacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel