Rize'de dinleme operasyonu

Rize’de 60 kişiyi yasa dışı yollarla dinledikleri gerekçesiyle 12 polis memuru hakkında 19 yıl istemiyle dava açılırken, dinlenenler listesinde ilk sırada yer alan dönemin Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya, şikayetçi olarak davaya müdahil o

Rize'de dinleme operasyonu

Rize’de 60 kişiyi yasa dışı yollarla dinledikleri gerekçesiyle 12 polis memuru hakkında 19 yıl istemiyle dava açılırken, dinlenenler listesinde ilk sırada yer alan dönemin Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya, şikayetçi olarak davaya müdahil oldu.

Edinilen bilgiye göre, 2008 ile 2013 yılları arasında Erzurum Özel Yetkili Mahkemesi’nin talimatıyla Rize’de 60 kişi, Selam Terör Örgütü üyesi oldukları ve Çıkar Amaçlı Suç örgütü oluşturdukları gerekçeleriyle dinlendi. 2013 yılı başlarında ise Erzurum Özel Yetkili Mahkemesi tarafından verilen kararla “suç unsuruna rastlanılmadığı” belirtilerek dinlenen kişilere mahkeme kararı tebliğ edildi.

Geçtiğimiz aylarda Rize’de 2008 ile 2013 yılları arasında 60 kişiyi yasa dışı yollarla dinledikleri gerekçesiyle Rize Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 12 polis memuru hakkında 19 yıl ceza istemi ile dava açıldı. Davanın Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine devam ediliyor.

POLİS MEMURLARINDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Rize’de, aşı sağ faaliyetler ve Selam Tevhit Terör Örgütü’ne üye olduğu gerekçesiyle dinlenenler listesinde ilk sırada yer alan dönemin Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü, İş-Kur Üst Düzey Yöneticisi Fahrettin Kaya, Rize İl Emniyet Müdürlüğü’ne uğrayarak konuyla ilgili devam eden inceleme hakkında ifade verip hakkında dava açılan memurlardan şikayetçi olarak davaya müdahil oldu.

Fahrettin Kaya, İl Emniyet Müdürlüğü çıkışında yaptığı açıklamada, varsa suçluların cezasını çekmesi için şikayetçi olduğunu belirterek, “Rize’de izinsiz olarak dilenenler arasında ilk sırada olduğumu basından öğrenmiştim. Selam Tevhit Terör Örgütü üyesi olduğum gerekçesi ile dinlendiğimi öğrendim. TİB başkanlığına müracaat etmiştim. Kısa bir süre önce basın kuruluşlarında hakkımda dinlemeler ile ilgili çıkan haberleri takip ettim. Bu nedenle Rize’ye gelerek İl Emniyet Müdürlüğü’nde konu ile ilgili bildiklerini paylaşıp şikayetçi oldum. Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nde dinleme yapan kişiler hakkında soruşturma ve davalar açıldığını öğrendim. Hakkımda çok farklı şeyler konuşuldu, yazıldı, çizildi. Çok zor günler geçirdim. İftiralara maruz kaldım. Tüm bunların açığa çıkması, kim yanlış yapmışsa, kim kimi mağdur etmişse, kişilerin özel hayatı ve mahremiyetini ihlal eden kişiler varsa bunlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması için davacı oldum. Bunun ardından Ankara’da iadeyi itibar davası da açacağım. Basından öğrendiğim kararı ile paralel yapı olarak adlandırılan örgüt. Sahte belge ve deliller üretilip, terör örgütü üyesi olmakla suçlanarak dinlenmişim” şeklinde konuştu.

Rize’de AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan Kaya, Çaykur Rizespor, Rize Dernekler Federasyonu başta olmak üzere bir çok dernek ve vakıfta yöneticilik görevlerinde bulundu. 8 Yıl Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüten Kaya, halen İŞ-KUR’da üst düzey yönetici.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel