Rize'de dağ kayağı yarışlarına çığ tehlikesi engeli

Rize'de düzenlenecek olan Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası ve Uluslararası Açık Dağ Kayağı Yarışması, çığ tehlikesi nedeniyle yapılamayacak.

Rize'de dağ kayağı yarışlarına çığ tehlikesi engeli

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından planlanan etkinlik, İkizdere’nin Cimil köyünde gerçekleştirilecekti. Ancak, 10-11 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan yarışma, bölgedeki çığ riski sebebiyle ertelendi.

Yarışmanın yapılacağı Cimil Yaylası’na ulaşım için karla mücadele çalışmaları devam ederken, 6 Şubat Salı akşamı Rize İl Özel İdaresi ekiplerinden Hüseyin Tarlacı’nın operatörlüğünü yaptığı iş makinesine çığ düştü. Tarlacı'nın yaralanmasının ardından, Rize Valiliği ve Türkiye Dağcılık Federasyonu, çığ riskinin yüksek olduğu belirlemesiyle önlem aldı.

TDF tarafından yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 8 Şubat 2024 tarihli raporuna dayanarak, yoğun kar kütlesi nedeniyle yarışmanın yapılamayacağına karar verildiği belirtildi. Rize Valiliği ile yapılan istişareler sonucunda yarışmanın ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu.

Açıklamada, "Rize İkizdere Cimil Köyü’nde düzenlenmesi planlanan Gençler-Büyükler 2024 Türkiye Şampiyonası ve uluslararası açık dağ kayağı yarışması, alınan tüm önlemlere rağmen yapılamayacak. Yarışma için daha önceden alınan başvurular geçerli olacak ve yeni bir tarih belirlendiğinde sporcu ve görevli listesi yeniden ilan edilecek" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel