Rize'de çay parasıyla cami yaptırdılar

Rize'nin Kömürcüler Köyü'nde vatandaşlar, üreticilerden aldıkları yaş çayların satışından elde ettikleri gelir ve hayırseverlerin bağışlarıyla 800 kişilik cami yaptırdı, minaresine de köyün 4 şehidinin anısına 4 Türk bayrağı yerleştirdi.Merkeze bağlı Kömü

Rize'de çay parasıyla cami yaptırdılar

Rize'nin Kömürcüler Köyü'nde vatandaşlar, üreticilerden aldıkları yaş çayların satışından elde ettikleri gelir ve hayırseverlerin bağışlarıyla 800 kişilik cami yaptırdı, minaresine de köyün 4 şehidinin anısına 4 Türk bayrağı yerleştirdi.

Merkeze bağlı Kömürcüler Köyü'nde mevcut caminin kapasitesinin özellikle cuma namazlarında yetersiz kalmasından dolayı köye yeni bir cami yapılması gündeme geldi. Köy halkının ve hayırseverlerin katkılarıyla yapılmasına karar verilen cami için para toplayacak heyet köyün ileri gelenlerinden oluşturuldu.
 
Geçimin ağırlıklı olarak çay tarımından sağlandığı yörede heyet köy köy dolaşıp ürünlerini çay alım evlerine satmaya götüren üreticilerden yaş çay topladı ve sattı. Bu arada hayırseverlerin kapısını da çalan heyet, 1.5 milyonu yaş çay satışından, 1.5 milyonu da bağışlardan olmak üzere 3 milyon lira toplamayı başardı.
 
Bu arada 2010 yılında caminin temeli atıldı, bir yandan bağışlar toplandı, diğer yandan cami inşaatı sürdürüldü. 2013'de tamamlanan cami geçtiğimiz günlerde ibadete açıldı. Caminin minaresine de köyün 4 şehidinin anısına 4 Türk bayrağı yerleştirdi.
 
Kömürcüler Köyü sakinlerinden şehit yakını Hikmet Avcılar, yaptığı açıklamada, özellikle cuma namazlarında mevcut caminin kapasitesinin yetersiz kalmasından dolayı köye yeni bir cami yapılmasının gündeme geldiğini söyledi.
 
Caminin minaresine şehitlerin anısına Türk bayrağı yerleştirileceğini öğrendiğinde büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Avcılar, "Diğer şehit yakınları da benim gibi mutlu oldular. Minareye köyümüzün 4 şehidinin anısına 4 Türk bayrağı yerleştirildi. Türkiye'deki bütün şehit yakınlarının da bundan çok mutlu olacağı kanaatindeyim. Şehitlerimizi zaten Türk bayrağı ile defnediyoruz" dedi.
 
Köy sakinlerinden Emin Kişmir ise camiyi 3 yılda tamamladıklarını belirterek, "Caminin maliyeti 3 milyon lirayı buldu. Bunun bir kısmını çay alım yerlerine üreticilerden topladığımız çayı satarak elde ettik. Geri kalanını ise hayırsever iş adamlarımızdan topladık ve köyümüze 800 kişilik cami kazandırdık. Allah emeği geçen herkesten razı olsun" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel