Rize'de büyük dram

47 yaşındaki baba Hasan Şeremet; eşi Emine (44), kızları Özlem (18) ve İpek (13) ile oğlu Dursun’un (15) kalp hastalıkları nedeniyle zor günler yaşadıklarını söyledi.Valilik, kaymakamlık ve il sağlık müdürlüğü ile bazı işadamları tarafından sağlanan deste

Rize'de büyük dram

47 yaşındaki baba Hasan Şeremet; eşi Emine (44), kızları Özlem (18) ve İpek (13) ile oğlu Dursun’un (15) kalp hastalıkları nedeniyle zor günler yaşadıklarını söyledi.

Valilik, kaymakamlık ve il sağlık müdürlüğü ile bazı işadamları tarafından sağlanan desteklerle çocuklarının tedavisiyle uğraştığını söyleyen Baba Hasan Şeremet, “Doktorlar, büyük kızım Özlem’in kalp nakli olması gerektiğini söylediler. Şu an nakil için sıra bekliyoruz. Ankara Yüksek İhtisas Hastanesinde tedavileri süren küçük kızım İpek ve ortanca çocuğum Dursun’un sağlık durumlarında iyileşmeler oldu. İpek’in kalbi yüzde 43 ve Dursun’un kalbi de yüzde 48 oranlarında çalışmaya başladı Umudumuz bitmedi; ama çaresizlik içerisindeyiz şu an.” dedi.

AİLEDEN GELEN BİR HASTALIK

Kalple ilgili yaşanan bu hastalıkların aileden geldiğini söyleyen baba Hasan Şeremet “Babamı 60 yaşında kalp hastalığı dolayısıyla kaybettim. Ailemizde kalp hastası olan birçok kişi var. 48 yaşındaki ağabeyim Ali Şeremet ile iki amcam şu anda kalp hastalığı dolayısıyla tedavi görüyorlar. Eşim Emine Şeremet ayriyeten amcamın kızıdır. Eşim de rahatsız; ancak onu tedavi için doktora götürmeye ikna edemiyorum. Bana, ‘zaten başımızda dert var, bir de benim derdim eklenmesin’ diyerek doktora gitmiyor.” diye konuştu.

ORGANLARINI 5 YIL ÖNCE BAĞIŞLADI

Vatandaşları organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet eden baba Hasan Şeremet, kendisinin de 5 yıl önce organ bağışında bulunduğunu belirterek, ”Organlarımı çocuklarım hasta olmadan önce bağışladım. Şimdi kendi çocuklarıma organ nakli gerekiyor. Büyük kızım gibi organ bekleyen kim bilir kaç kışı var. Onun için herkesin organ bağışlaması gerekiyor” dedi.

Baba Hasan Şeremet, kalp rahatsızlığı olan çocuklarının sağlığı için kaymakamlık izniyle Ziraat Bankası Ardeşen şubesinde 42836302–5002 numaralı yardım hesabı açıldığını söyledi.

ÖZLEM’İN TEK TESELLİSİ YAĞMUR

18 yaşındaki Özlem kalp nakli konusunda gelecek mutlu haberi bekliyor. Tekrardan sağlığına kavuşmak istediğini ve doktorlarından “kalp nakli olmazsan yaşama şansın tehlikeye girer” sözünü duyan Özlem Şeremet, umutla gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Rahatsızlığı ve maddi imkânsızlıklar yüzünden, okumayı çok istemesine rağmen ilköğretimden sonra eğitimine devam edemediğini belirten Özlem, gününün büyük bölümünü ‘yağmur’ adını verdiği tavşanıyla geçiriyor.

SINIF ARKADAŞLARINDAN DURSUN’A MORAL

Şeremet ailesinin ortanca çocuğu Ardeşen Köprü Köy İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Dursun Şeremet ise birinci sınıftan beri her yıl başarı belgesi aldığını belirterek, rahatsızlığı dolayısıyla derslerinden bir süre geri kaldığını söyledi.

İkinci dönem kendini daha iyi hissettiğini ve yıl sonunda eve taktir belgesi ile gideceğini belirten Dursun, sınıf arkadaşlarından gördüğü desteğe teşekkür etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel