Rize'de bulunan petrol vatandaşları sevince boğdu

Rize'nin Çayeli ilçesi açıklarında bulunan petrol, Çayelilileri sevindirdi.

Rize'de bulunan petrol vatandaşları sevince boğdu

Rize'nin Çayeli ilçesinde denizin derinliklerinden yükselen petrol, bölge halkına umut oldu.

PETROL ARAYIŞI VE KEŞİF SEVİNCİ

Gümüşhane Üniversitesi'nde görev yapan Jeolojik Mühendislik Profesörü ve Bölüm Başkanı Nafiz Maden, Doğu Karadeniz'de potansiyel petrol rezervini araştırmak üzere Eylül ayında denize açıldı. Çayeli ilçesi açıklarında, yaklaşık 7 mil uzaklıkta su yüzeyindeki tabakalardan alınan numuneleri incelemeye gönderdi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından yapılan analizler sonucunda, denizin yüzeyine çıkan sıvının gerçekten ham petrol olduğu tespit edildi. Bu haber, Çayeli halkı arasında büyük bir memnuniyet yarattı.

rizede-bulunan-petrol-vatandaslari-sevince-bogdu.webp

YERALTI KAYNAKLARININ EKONOMİK KATKISI

Yerel halktan Şükrü Taş, topraktan ya da denizden çıkarılan her tür kaynağın Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunacağını vurguladı. Taş, "Eğer gerçekten petrol bulunduysa, bu, ekonomimize büyük bir katkı sağlayacak. Her türlü yeraltı kaynağı bizim için bir nimettir. Bu keşif, ülkemizin daha da ileri gitmesine vesile olacaktır," şeklinde duygularını ifade etti.

YÖRESEL KALKINMA VE PETROL UMUDU

Hasan Yener isimli bir diğer vatandaş da, petrolün çıkarılmasının hem bölge hem de Türkiye için faydalı olacağını dile getirdi. Yener, "Petrol, Osmanlı zamanından bu yana var olabilir. Çayeli ve çevresi için bu durum çok iyi olacak. Keşfin ülkemize katkı sağlamasını diliyoruz." dedi.

GELECEK NESİLLER İÇİN POZİTİF BEKLENTİ

Recep Dereci, petrol keşfinin Çayeli için bir dönüm noktası olduğunu ve bölgenin daha da gelişeceğini söyledi. "Biz yaşlandık ama gelecek nesiller için bu harika bir haber." diyerek gelecek kuşaklara aktarılacak mirasın önemini vurguladı.

rizede-bulunan-petrol-vatandaslari-sevince-bogdu-001.webp

NESİLLER BOYU REFAH DİLEĞİ

Güngör Köse ise, petrol bulunmasının kendilerini nasıl sevindirdiğini anlattı. Çocukken denizde gördükleri petrol izlerinin hayallerini süslediğini belirten Köse, "Devletimizin imkanları o zamanlar sınırlıydı. Şimdiyse ülkemizin zenginleşmesini ve gelecek nesillerin daha rahat yaşamasını diliyoruz," ifadelerini kullandı.

Rize'de bulunan petrol vatandaşları sevince boğdu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler