Rize'de batık tekne 5 ay sonra çıkarıldı

 Rize’de motorunun arızalanması nedeniyle limana yanaşmaya çalışırken ağının kayalara takılması üzerine yan yatan ve kurtarılmak istenirken su alarak batan 'Eska Baba' adlı 30 metrelik balıkçı teknesi, 5 ay sonra çıkarıldı. Gündoğdu Beldesi Limanı'ndan ge

Rize'de batık tekne 5 ay sonra çıkarıldı

 

Rize’de motorunun arızalanması nedeniyle limana yanaşmaya çalışırken ağının kayalara takılması üzerine yan yatan ve kurtarılmak istenirken su alarak batan 'Eska Baba' adlı 30 metrelik balıkçı teknesi, 5 ay sonra çıkarıldı.
 
Gündoğdu Beldesi Limanı'ndan geçen yıl Aralık ayında Karadeniz’e açılan kaptan Süleyman Topal’a ait 'Eska Baba' adlı 30 metrelik tekne, denize ağ attıktan sonra motoru arızalanınca balık dolan ağı çekemedi ve yan yattı. 13 mürettebatın filikalar yardımıyla kurtarıldığı teknedeki 15 ton hamsi kıyıya vurdu. Tekneyi kurtarmak için Rize Liman Başkanlığı bünyesinde çalışma başlatıldı. Deniz dolgusu ile yapılan yoldan kurtarma çalışması için yanaşan iş makinesinin arkadan ittiği, iki balıkçı motorunun da çektiği tekne, bir süre denizde yüzdürüldükten sonra su alınca battı.
SU ALTINDAN YÜZDÜRÜLDÜ
 
Gündoğdu Limanı içerisinde 5 aydır su altında bulunan tekne için 15 gün önce Rize Liman Başkanlığı ile Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü Başkanı Rıza Birkan ve dalgıç Zafer Koçal tarafından yeniden çalışma başlatıldı. 13 metre derinlikte bulunan ve balonlar yardımıyla 4 metre yükseğe kaldırılıp su altında yüzdürülerek kıyıya yanaştırılan tekne vinç yardımıyla su yüzeyine çıkarıldı. Kullanılamayacak hale gelen teknenin hurdaya çıkarılacağı belirtilirken, Kaptan Süleyman Topal, teknesinin su altından geç çıkarıldığını  öne sürerek tepkisini dile getirdi.
 
'OPERASYONU TAMAMLADIK'
 
Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü Başkanı Rıza Birkan, 15 günlük çalışma soncunda teknenin su altından çıkarıldığını belirtti, "İş ve çevre güvenliğini azami dikkate alarak denize yakıt sızıntısı olmadan ve her hangi bir çevre tehdidi oluşturmadan bu operasyonu tamamladık" dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel