Rize'de akıl almaz ölüm

 Rize’de 40 yaşındaki Erkan Mengen ile 6 yaşındaki kızı Gökçe’nin çay tarlasına gitmek için bindikleri ilkel teleferiğin çelik halatı koptu. Kızını hızla hareket eden kabinden tarlaya atan baba kabinle zemine çakıldı. Olayda Erkan Mengen öldü, kızı Gökçe

Rize'de akıl almaz ölüm

 

Rize’de 40 yaşındaki Erkan Mengen ile 6 yaşındaki kızı Gökçe’nin çay tarlasına gitmek için bindikleri ilkel teleferiğin çelik halatı koptu. Kızını hızla hareket eden kabinden tarlaya atan baba kabinle zemine çakıldı. Olayda Erkan Mengen öldü, kızı Gökçe ise ağır yaralandı.
 
Olay merkeze bağlı Uzunkaya Köyü’nde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Erkan Mengen, çay tarlasına gitmek için kızı Gökçe ile birlikte ilkel teleferiğin kabinine bindi. Yaklaşık 100 metre uzunluğundaki hattan aşağı doğru inişe geçen teleferik, kısa süre sonra çelik telin kopma sonucu zemine doğru büyük bir hızla yol almaya başladı.
 
Kızını alttaki çay tarlasına atarak kurtarmak isteyen Erkan Mengen, kabinle zemine çakıldı. Olayda ağır yaralanan baba ve kızı çevredekilerin yardımıyla Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Erkan Mengen tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti, durumu ağır olan kızı Gökçe Mengen ise Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı. Kaza sonrası Jandarma bölgede inceleme başlattı.
 
İş-Kur bünyesinde Derepazarı Kaymakamlığı’nda geçici işçi olarak çalışan Erkan Mengen’in evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. İyidere İlçesi Yapraklar Mahallesi’nde yaşayan Mengen’in yaz aylarında çay toplamak için Uzunkaya Köyü’ne geldiği belirtildi.
 
ÖNLEM İÇİN İLLA BİRİLERİNİN ÖLMESİMİ LAZIM?
 
Doğu Karadeniz’de yoğun olarak kullanılan ilkel teleferiklerle ilgili bir süre önce açıklamalarda bulunan Makine Mühendisleri Odası Rize Şube Başkanı Metin Bıçakçı, konuya ilişkin rapor hazırladıklarını belirterek, standartlara uygun olmaması ve kullanılan malzemelerin yetersizliği nedeniyle zaman zaman kazalar yaşandığını hatırlatmış, "İlkel teleferiklerin projesi hazırlanırken herhangi bir mühendislik hizmeti alınmıyor, gelişigüzel yapılıyor. İmalat ve montajı da ciddiyetten uzak yapılıyor, dikkatsiz ve özensiz kullanılıyor.
 
Bölgede 20 bine yakın ilkel teleferik bulunduğu tahmin ediliyor. Yük taşımacılığının yanında insan taşımacılığının da yapıldığı ilkel teleferiklere bir an önce standart getirilmesi gerekiyor. Raporumuza rağmen her hangi bir önlem alınmadı. Önlem için illa birilerinin ölmesi mi gerekir?" açıklamasında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler