Rize'de aç kurtlar köylere indi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde kurtların saldırdığı bir sürüde 50 keçinin telef olduğu iddialarının ardından Rize’nin Sütlüce köyünde de bir grup köylü bahçelerinde çalışırken, kurtlarla karşılaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Çevre ve Orman İl Müd

Rize'de aç kurtlar köylere indi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde kurtların saldırdığı bir sürüde 50 keçinin telef olduğu iddialarının ardından Rize’nin Sütlüce köyünde de bir grup köylü bahçelerinde çalışırken, kurtlarla karşılaştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Çevre ve Orman İl Müdürü Sabit Kandemir, havaların soğuması ile yaylaların boşalması ve kar yağmamasının kurtların beslenme sorununu arttırdığını belirterek “Kurtlar özellikle karlı ortamlarda yaban keçisi gibi hayvanları avlayarak beslenir. Ancak bu yıl karın geç gelmesi, yaylalardan köyleri göç edilmesi kurtların beslenme sıkıntısı yaşamasına neden oldu. Şu ana kadar biz karşılaşmadık. Ancak eğer köylere iniyorlarsa bunun başlıca nedeni beslenmektir” dedi.

Kandemir, “Kurtlar gündüz kolay kolay insanlara saldırmaz. Ama gece sürü halinde tehlikeli olabilirler. Kurtlar daha çok koyun ve keçi gibi havyarlara saldırmaktadır. Bu nedenle hayvancılık yapan insanların dikkat etmeleri gerekiyor. Kurt saldırılarına karşı silahla havaya ateş açarak, ateş yakarak ve gürültü ile hayvanları korkutarak kendilerini savunabilirler. Bu hayvanların avlanması ya da öldürülmesi suçtur. Bin TL para cezası vardır. Bu nedenle vatandaşlarımızdan kurtlara ateş açmalarını öneriyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel