Rize'de 5 katlı bina çöktü

Rize'nin Yağlıtaş Mahallesinde İbrahim Kaplan'a ait beş katlı bir bina sabah 08.15 sıralarında çöktü. Evde bulunan Kaplan, eşi ve 2 çocuğu bina yıkılmadan önce evden çıkmayı başardılar.İbrahim Kaplan'a (62) ait Yağlıtaş Mahallesindeki binadan gece sesler
Rize'de 5 katlı bina çöktü

Rize'nin Yağlıtaş Mahallesinde İbrahim Kaplan'a ait beş katlı bir bina sabah 08.15 sıralarında çöktü. Evde bulunan Kaplan, eşi ve 2 çocuğu bina yıkılmadan önce evden çıkmayı başardılar.

İbrahim Kaplan'a (62) ait Yağlıtaş Mahallesindeki binadan gece sesler gelmeye başlayınca Kaplan ve ailesi uyumadı. Sabah erkenden kalkan ve evin kolonlarında çağırdıkları inşaat ustası ile birlikte incelemelerde bulunan aile, evin yıkılacağını anlayınca evi terk etti. Ailenin evi terk etmesinin hemen ardından ev yıkılırken olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

İbrahim Kaplan, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Gece evden sesler gelmeye başladı. Uyumadık bekledik. Alt kattaki kolonlarda patlama olduğunu gördük, usta çağırdık. Evin yıkılacağını anlayınca evden çıktık" dedi.

Öte yandan Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Belediye Başkanı Halil Bakırcı gelerek evde incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yörede yapılan bilinçsiz bina ve inşaatlar nedeniyle vatandaşları uyarırken mutlaka binaların denetimden geçmesi gerektiğine vurgu yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.