Rize'de 4 kişi köpeği bıçakladı

RİZE’ de bir sokak köpeğini bıçakla yaraladıkları için gözaltına alınan 4 genç hakkında, ’hayvanlara kötü muamele’ suçundan işlem başlatıldı. Yaralı köpek ise Rize Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı.Dün saat 22.0

Rize'de 4 kişi köpeği bıçakladı

RİZE’ de bir sokak köpeğini bıçakla yaraladıkları için gözaltına alınan 4 genç hakkında, ’hayvanlara kötü muamele’ suçundan işlem başlatıldı. Yaralı köpek ise Rize Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı.

Dün saat 22.00 sıralarında Fener Mahallesi’nde meydana gelen olayda, alkollü oldukları ileri sürülen M.B. (23), A.A.İ. (23), Ş.M.S. (22) ve M.Y.H. (23), bir sokak köpeğini bıçakla yaraladı. Kanlar içerisinde yerde kalan köpeği gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda 4 genci gözaltına aldı. Çağrılan Zabıta ekipleri, yaralı köpeği Rize Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezi’ne götürdü. Burada Veteriner Hekim Mehmet Rakıcı tarafından ameliyat edilen köpek, daha sonra bakım altına alındı. Köpeği bıçakla yaralayan 4 genç ise, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Haklarında hazırlanan evrak ise, işlem yapılmak üzere Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne gönderildi.

’BİR İNSAN BİR HAYVANI NİYE YARALAR?’

Veteriner Hekim Mehmet Rakıcı, köpeğin tek ve derin bir bıçak darbesi ile yaralandığını ve aşırı kan kaybettiğini belirterek, "Yarasını tedavi ettik. Umut ederim hayati bir tehlikesi olmaz. Şu anda bakım altında. İnsani olarak olaya bakıldığında dehşet verici bir durum. Bir insan, bir hayvanı niye yaralar bunu anlamak mümkün değil" dedi.

KİŞİ BAŞI 3 BİN LİRA CEZA

Çevre ve Orman Müdürlüğü, Hayvan Haklarını Koruma Kanunu çerçevesinde 4 genç hakkında ’hayvanlara kötü muameleden’ yasal işlem başlattı. Hayvanlara kötü muamele suçunun cezasının 3 bin lira olduğu bildirildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler