Rize'de 23 Nisan kutlamaları

 Sahada yapılan etkinliklerde görevli öğrenciler ilk kez gönüllerince eğlenirken eğlenmek isteyen diğer çocuklar ise polisler tarafından sahadan kovalandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Rize'de kutlandı. Rize Atatürk Stadyumu'ndaki etkinlik R

Rize'de 23 Nisan kutlamaları

 

Sahada yapılan etkinliklerde görevli öğrenciler ilk kez gönüllerince eğlenirken eğlenmek isteyen diğer çocuklar ise polisler tarafından sahadan kovalandı. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Rize'de kutlandı. Rize Atatürk Stadyumu'ndaki etkinlik Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turhan Talu ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın araç üzerinden çocukların bayramını kutlaması ile başladı. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım yaptı. Yıldırım konuşmasında, 23 Nisan'ın özgürlük ve demokrasi anlamına geldiğini belirerek özgürlüğün tanımını ise İspanya'da bir çocuk

ile babası arasında yaşanmış kısa bir hikaye ile özetledi. 

Saha etkinliklerinde Gürcistan'dan misafir olarak Rize'ye gelen öğrenciler halk danslarını sergiledi. Bu öğrenciler tarafından hazırlanan saha etkinliklerinde diğer yılların aksine öğrenciler gönüllerince eğlendi. Akrobatik dansların yanı sıra öğrenciler, bir çok yetişkinin çocukluklarında severek oynadığı, mendil kapmaca, el çekmece ve birdirbir gibi oyunlar oynadı.

Görevli öğrenciler sahada eğlenirken onları izleyen diğer çocuklar ise onlar kadar şanslı değildi. Bir çok çocuk gösterileri metal parmaklıkların ardından izledi. Sahaya girmeyi başaran çocuklar ise polis memurları ve görevli öğretmenler tarafından kovalanarak sahadan çıkarıldı. 

23 Nisan'da bir çok önekleri olduğu gibi Rize'de de bayram yapamayan çocuklar vardı. Saha etkinliklerinde görevli Rize Zihniderin İlköğretim Okulu 6-A sınıfı öğrencisi Ahmet Doğru (13) , programın bitiminde çocuklarla hatıra fotoğraf çektiren Rize Belediye Başkanı'nın yanına yaklaşarak annesinin emekli olup, emekli maaşı alabilmesi için Bakırcı'dan yardım istedi. Doğru, bir süre önce babasının vefat ettiğini, yetim kaldığını belirterek annesinin çalışarak evi geçindirdiğini belirtti. Doğru, "Annem bazı

engellerden dolayı emekli olamıyor. Emekli olup emekli maaşına bağlanması için yardım istiyorum. İki kardeşiz. Ama annem çalışarak 6 nüfusa bakıyor" dedi. Bakırcı da, Doğru'dan velisinin konuyla ilgili başvurusunu isteyerek yardımcı olacağına dair söz verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel