Rize'de 1.Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğunca (RTEÜBAT) düzenlenen "1.Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi" Rize'de başladı. Üniversitenin Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen kongreye, AK Parti Rize Milletvekili Nusret B

Rize'de 1.Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğunca (RTEÜBAT) düzenlenen "1.Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi" Rize'de başladı.
 
Üniversitenin Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen kongreye, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Algün, Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin Dursun ve tıp fakültesi öğrencileri katıldı.
 
Rektör Prof. Dr. Karaman, burada yaptığı konuşmada, kongreye 28 üniversiteden 220 öğrencinin katıldığını belirterek, "Üniversitemizin Tıp Fakültesi öğrencileryle bu sayı 500'e çıkmaktadır. Gerçekten çok yoğun katılımlı toplantı olmuştur" dedi.
 
"Acil tıp" üst başlıklı kongre boyunca travma, şok, dahili aciller ve pediatrik aciller gibi çeşitli konuların ele alınacağını dile getiren Karaman, bu organizasyonda hem bilimsel hem de sosyal ve kültürel boyut olduğunu söyledi.
 
Karaman, tıbbın, herhangi bir meslek olmadığına vurgu yaparak, şunları kaydetti:
 
"Allah'ın yarattığı en kutsal ve en üstün varlık olan insana hizmet eden, en zor ve problemli anında insanın yanında olan bir meslektir. Dolayısıyla bu mesleği icra eden insanların çok sabırlı, hoşgörülü, merhametli olmaları ve insanı sevmeleri gerekmektedir. Bu öyle bir meslektir ki hatasının telafisi yoktur. Dolayısıyla sizler kendinizi hem bilgi birikimi anlamında iyi yetiştirmelisiniz, hem de kişiliğinizi çok iyi oluşturmalısınız. Bu da ancak mesleğinize karşı bir sevda ve aşk boyutunda bağlı olmanızla mümkün olur. Bu bilince sahip olmanızı ve bu şekilde kendinizi yetiştirmenizi arzu etmekteyim."
 
Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin Dursun ise fakültelerinin ilk öğrenci kongresini düzenlediklerini belirterek, "Diğer üniversitelerin birden fazla sayıya ulaştı ama ilki en zor olanıdır diye düşünüyoruz. Öğrenci kongreleri genellikle öğrencilerin biz öğretim üyeleriyle bilgi alışverişinde bulundukları ve tecrübelerimizden faydalandıkları çok güzel organizasyonlardır. Bu tür organizasyonların birini Rize'de gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz" dedi.
 
Konuşmaların ardından kongreye destek olanlara plaket verildi.
 
Kongre 3 gün sürecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler