Rize'de 112'yi arayanlar görülecek

 Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, 112 Acil Hattı’na gelen ihbarların yüzde 90’ının asılsız ihbarlar olduğunu belirterek kurulan teknik alt yapı ile artık 112 acil çağrı merkezinin arayan kişilerin konumunu görebileceklerini ni söyledi. Rize'de 112

Rize'de 112'yi arayanlar görülecek

 

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, 112 Acil Hattı’na gelen ihbarların yüzde 90’ının asılsız ihbarlar olduğunu belirterek kurulan teknik alt yapı ile artık 112 acil çağrı merkezinin arayan kişilerin konumunu görebileceklerini ni söyledi. 

Rize'de 112 Acil hattına yılın ilk altı ayında 101 bin çağrı yapıldığını bu çağrılardan 10 bin 458 çağrının hastalardan gelen kalan çağrıların ise asılsız ihbarlar olduğunu ifade eden Tepe, gerçek ihbarların ağırlıkla 65 yaş üstü hastalardan geldiğini belirtti. Vatandaşlardan asılsız ihbarlar ile 112 acil hattını meşgul etmemelerini isteyen ve tamamlanan teknik alt yapı ile artık kumanda merkezinin çağrı yapanların konumunu görebileceğini vurgulayan Tepe “Sağlık Bakanlığı asılsız ihbar sayısını azaltmak ve acil, afet ve olağandışı durumlarda 112 acil çağrı numarasını arayan vatandaşlarımızın konum bilgilerini çağrı karşılama operatörlerinin ekranında görülmesini ve yardım taleplerinin süratle karşılanmasını sağlamak maksadıyla, sabit ve mobil operatörlerle ait kullanıcıların 112 çağrı numarasını aramaları esnasında Komuta Kontrol Merkezinde çağrı karşılama operatörünün ekranında gelen aramaya ait lokasyon bilgileri artık görülecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler