Rize'de 1 milyon TL'lik altın çalındı

Edinilen bilgiye göre, Pazar Sokak üzerinde bulunan bir market sabah saatlerinde açılınca, market çalışanları marketin ortasında büyük bir çukur ile karşılaştı. Market çalışanları durumu polise bildirdi. Aynı saatlerde marketten 300 metre uzaklıktaki Yaku

Rize'de 1 milyon TL'lik altın çalındı

Edinilen bilgiye göre, Pazar Sokak üzerinde bulunan bir market sabah saatlerinde açılınca, market çalışanları marketin ortasında büyük bir çukur ile karşılaştı. Market çalışanları durumu polise bildirdi. Aynı saatlerde marketten 300 metre uzaklıktaki Yakup Fil'e ait Karanfil Kuyumculuk'un zemininde büyük bir çukur olduğu ve raflarda bulunan 15 kilograma yakın altının çalındığı anlaşıldı. Konuyla ilgili olarak geniş çaplı inceleme başlatan polis, soyguncuların Karayolları ekipleri tarafından şehir

içerisinde yürütülen Atatürk Caddesi yenileme çalışmaları sırasında açılan boşluktan kanalizasyona girdiklerini, marketin zeminini kriko ile kırıp marketten aldıkları elektriği ara kablolarla 300 metre uzaklıktaki kuyumcuya taşıdıklarını tahmin ediyor. Yine soyguncuların marketten aldıkları enerji ile kesici aletler kullanarak kuyumcunun zemininden kuyumcu dükkanına girmeyi başarıp bir şekilde alarmı da etkisiz hale getirerek soygunu gerçekleştirdiklerini düşünüyor. Kuyumcuya giren hırsızların özel bir

bölümde saklanan altınları, özel bölümün duvarında açtıkları 20 cm çapındaki bir delikten uzun bir çubuk yardımı ile aldıkları tespit edildi.

Polis tarafından yapılan incelemede, 1 milyon TL civarında altın çalan hırsızların, ilk girmiş oldukları marketin kasasından da 200 TL civarında bozuk para çaldıkları anlaşıldı. Uzmanlar soygun girişiminin profesyonel soyguncular tarafından planlanarak gerçekleştirildiğini, böyle büyüklükteki bir soygunun iki günlük bir çalışma ile gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Rızvan Duman isimli market çalışanı yaptığı açıklamada, "Sabah geldiğimizde marketin zemini yarılmıştı. Polise haber verdik. Bir yerden kanalizasyona girmişler. Kriko ile zemini patlatıp buradan elektrik almışlar. Buradan da kuyumcuya girmişler. Kuyumcudan 15 kilogram altın çaldıklarını duydum" dedi.

Polis soyguncuların ve çalınan altınların bulunması için başlattığı geniş çaplı incelemeyi sürdürüyor.

Öte yandan soygunda kullanılan, 2 metre yüksekliği ve 7 metre genişliğinde geçmişte Hamam Deresi olarak bilinen ancak 1980'li yıllarda ise üzeri kapatılarak kanalizasyona dönüştürülen dere geçtiğimiz yıl Rize Belediyesi tarafından yapılan bir çalışma sırasında tespit edilmişti. Derenin üzerinde 6 katlı birçok bina ve iş yerlerinin bulunduğu ifade edilerek kanalizasyon üzerindeki binaların yıkılma tehlikesi içerisinde olduğuna dikkat çekilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel