Rize yapımı bir bina daha!

Rize’de arazinin engebeli yapısı ve coğrafyanın getirdiği diğer zorluklar insanları imarda doğaya karşı ilginç çareler üretmeye zorluyor.Rize’nin Gündoğdu Beldesi Veliköy’de köy yolu üzerinde bulunan tek katlı binada bunlardan bir tanesi. Tek katlı binanı

Rize yapımı bir bina daha!

Rize’de arazinin engebeli yapısı ve coğrafyanın getirdiği diğer zorluklar insanları imarda doğaya karşı ilginç çareler üretmeye zorluyor.

Rize’nin Gündoğdu Beldesi Veliköy’de köy yolu üzerinde bulunan tek katlı binada bunlardan bir tanesi. Tek katlı binanın altında köy yolu geçiyor. Köy okulu olarak tasarlanan binanın yarısı, arazi yokluğu nedeniyle köy yolunun üzerinde bulunuyor. Binanın altından araçlar geçiyor.

Bir süre okul olarak kullanılan bina taşımalı eğitim sistemine geçildikten sonra boş kalırken, kış aylarında kullanılmayan binada yaz aylarında köy çocuklarına Kuran-ı Kerim eğitimi veriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel