Rize vergi rekortmenleri açıklandı

Rize İl Defterdarı Nurettin Dirican, Rize genelinde 2013 vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi beyanlarına ilişkin sonuçları açıkladığını, Asım Cengiz’in 408 bin 783 lira gelir vergisi tahakkuku ile ilk sırada yer aldığını bildirdi.Dirican, yaptığı ya

Rize vergi rekortmenleri açıklandı

Rize İl Defterdarı Nurettin Dirican, Rize genelinde 2013 vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi beyanlarına ilişkin sonuçları açıkladığını, Asım Cengiz’in 408 bin 783 lira gelir vergisi tahakkuku ile ilk sırada yer aldığını bildirdi.

Dirican, yaptığı yazılı açıklamada, gelir vergisi tahakkuklarına göre, 153 bin 643 lira ile Salih Mercan’ın ikinci, 151 bin 848 lira ile Mustafa Mercan’ın üçüncü sırada yer aldığını kaydederek, şunları ifade etti:

"2013 yılı içerisinde Rize Defterdarlığı olarak tahakkuk eden vergi miktarımız 635 milyon 173 bin 319 liradır. Tahsil ettiğimiz tutar ise 558 milyon 248 bin 523 liradır. Bir önceki yıla göre tahakkuktaki artışımız 38 milyon 866 bin lira, tahsilattaki artış miktarımız ise 29 milyon 773 bin lira olarak gerçekleşmiştir."

İlk 100 mükellefin gelir vergisi ve gayrimenkul sermaye iradı kaynaklı gelir vergisinde Rize genelinin yüzde 6,43’ünü teşkil ettiğini belirten Dirican, şunları kaydetti:

"Rize tahsilat oranı itibariyle Türkiye ortalamasının üzerinde yer almaktadır. İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde kurumlar vergisi beyannameleri sonuçları açıklanacaktır. Bununla il geneli olarak kurumlar vergisi mükelleflerimizden ilk sıraları alan mükelleflerimizle de ilgili bilgilendirmeler yapacağız. Biz mükelleflerimizin önümüzdeki süreç içerisinde de hayırlı, bol kazançlar elde etmesini, devlete katkı sağlamak noktasında işlerinin çok çok iyi noktada gitmesini diliyoruz. Çünkü onlar kazandıkça devlet kazanıyor, devlet kazandıkça da ülke olarak, vatandaş olarak, birey olarak bizler kazanıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel