Rize Valisi açıkladı! 4 ayda 401 operasyon

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, 4 ay içerisinde şehirde gerçekleştirilen operasyonların detaylarını açıkladı.

Rize Valisi açıkladı! 4 ayda 401 operasyon

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, dört ayda Rize'de gerçekleştirilen etkili narkotik operasyonları ve yaşanan afetlerin maddi bilançosu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Baydaş, hem emniyet hem de jandarma ekiplerinin koordineli çalışmaları sonucu 401 narkotik operasyonu gerçekleştirildiğini belirtti. Bu operasyonlarda, 365 şüpheliye işlem yapıldığını ve bunlardan 32'sinin tutuklanarak cezaevine gönderildiğini açıkladı. Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddeler arasında 444 kök Hint keneviri, 2 kilo 113 gram kenevir tohumu, 27 kilo 513 gram esrar, 2 kilo 477 gram skunk, 1 kilo 966 gram metamfetamin, 5 kilo 866 gram bonzai ve çeşitli miktarlarda sentetik ecza bulunduğunu aktardı.

Vali Baydaş, 542 şok uygulaması sırasında 26 aranan şahsın adli makamlara sevk edildiğini, çeşitli suçlardan hüküm giymiş ve kaçak durumda olan 178 kişinin yakalandığını da belirtti. Uyuşturucuyla mücadelede kararlı olduklarını vurgulayan Baydaş, "Uyuşturucunun kökünü kurutana kadar operasyonlarımız devam edecek. Şehrimizin huzurunu bozacak hiç kimseye fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Afetlerle ilgili olarak Baydaş, göreve geldiği dönemde meydana gelen doğal afetlerin maddi zararının yaklaşık 1 milyar lira civarında olduğunu söyledi. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan fırtınada çatılarda meydana gelen hasarlar ve altyapı sorunları için gerekli ödeneklerin sağlandığını ve onarım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Son olarak, Ardeşen ilçesinde deniz kenarına gittikten sonra kaybolan bir vatandaşın arama çalışmalarının belli periyotlarla sürdüğünü ekleyerek, konuyla ilgili gelişmeleri takip ettiklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler