Rize Müzesi'ni 5 bin 977 kişi ziyaret etti

Rize Müzesi Müdür Vekili Elif Şener, 2013 yılında müzeyi 5 bin 977 kişinin ziyaret ettiğini söyledi.Şener, yaptığı açıklamada, Rize Müzesi'nde 2 bin 95 eser olduğunu belirterek, "Eserlerimizin 150'si arkeolojik, 781'i sikke ve bin 164'ü etnografik eserdir

Rize Müzesi'ni 5 bin 977 kişi ziyaret etti

Rize Müzesi Müdür Vekili Elif Şener, 2013 yılında müzeyi 5 bin 977 kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Şener, yaptığı açıklamada, Rize Müzesi'nde 2 bin 95 eser olduğunu belirterek, "Eserlerimizin 150'si arkeolojik, 781'i sikke ve bin 164'ü etnografik eserdir" dedi.

Artvin Şavşat Kalesi'nde yapılan kazılardan elde edilen bulguları Artvin'de müze olmadığı için kendilerinin kayıt altına aldığını ifade eden Şener, "Ayrıca müsadere yoluyla gelen eserleri de müzemizde bulunduruyoruz. Rize'den müsadere yoluyla gelen eserler arasında genellikle tüfek, tabanca gibi etnografik eserler oluyor. Vatandaşlar müzeye bir eser bağışlamak istediğinde getirdikleri eseri değerlendirmeye tabi tutuyoruz. Eğer eser müzede sergilenebilecek özellikleri taşıyorsa teslim alıyoruz" dedi.

Müzeyi geçen yıl 90'ı yabancı olmak üzere 5 bin 977 kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Şener, şunları söyledi:

"Maalesef bu sayı düşük. İlgiyi artırmak için okullarla birlikte etkinlikler düzenliyoruz. Okulların talepleri doğrultusunda bir ders saati boyunca öğrencilere müzecilik ve Rize Müzesi hakkında bilgiler veriyoruz. Bu seminerler öğrencilerin ilgisini çekiyor. Daha önce müzeye hiç gelmemiş çocuklara müzeyi tanıtma fırsatı veriyoruz. Okullar müzemize ziyaretler düzenleyip bizim rehberliğimizde müzemizi tanıma imkanı buluyorlar. Bu tarz etkinlikler kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak adına çok faydalı oluyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel