Rize MHP'de değişim

Kapatılan MHP Rize İl Teşkilatı’nın yerine MHP Genel Başkanlığı tarafından MHP kurucu İl Başkanlığı görevine atanan Cem Kazmaz, teşkilatı oluşturduğu yeni isimleri basına tanıttı.Rize Basın Merkezi’nde basın mensupları ile bir araya gelen Kazmaz, MHP yeni

Rize MHP'de değişim

Kapatılan MHP Rize İl Teşkilatı’nın yerine MHP Genel Başkanlığı tarafından MHP kurucu İl Başkanlığı görevine atanan Cem Kazmaz, teşkilatı oluşturduğu yeni isimleri basına tanıttı.
Rize Basın Merkezi’nde basın mensupları ile bir araya gelen Kazmaz, MHP yeni İl Teşkilatı’nda görev alan isimleri açıkladı. 26 kişilik listede beş mühendis, bir doktor, iki avukat ve bir gazetecinin yanı sıra çok sayıda akademisyenin olması dikkat çekti. Çok sayıda bayanın da yer aldığı yeni yönetimde İl Sekreterliği görevine ise Lale Parıltı isimli mali müşavir getirildi. Başkan Yardımcılığı görevine Sekan Birben, getirilirken listede en çok dikkat çeken isimlerden bir tanesi uzun bir süredir Demokrat Parti’de siyaset yapan doktor Zelkif Akgül oldu.


Kazmaz, yaptığı açıklamada ayrım yapmayan ve kucaklayan bir liste oluşturmaya çalıştıklarını belirterek “Rize’nin her ne kadar üç milletvekili olsa da Rize’nin Türk siyasetindeki yeri çok daha güçlüdür. Rize’den çıkan ses Türkiye için büyük önem taşır. AK Parti’nin yıkım politikalarına karşı en güçlü sesi Rize’den çıkartmak için göreve geldik. Biz geriye bakmak istemiyoruz. Geriye bakmak bize zaman kaybettirir. O nedenle geçmişte olanlarla değil gelecekte yapmamız gerekenler ile ilgileneceğiz. Ancak, bir önceki yönetimin son genel kurulda sayın Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ı destekledikleri için görevden alındıkları iddiaları gerçek dışıdır. Sayın Genel Başkanımız geçtiğimiz gün Trabzon’da sayın Koray Aydın ve Trabzon il Başkanımız ile bir araya gelerek birlik mesajları vermiştir. Denildiği gibi olsaydı ilk görevden alınacak teşkilat Trabzon teşkilatı olurdu” dedi.


Kazmaz, ortada bir başarı varsa bunun yüzde 50’sinden fazlasında kadınların emeği olduğuna vurgu yaparak “Biz bu nedenle listemizi oluştururken bayanlara önem verdik. Beklide Rize’de ilk kez İl Sekreterliği görevine Lale kardeşimizi getirdik. Kadın eli değer işte başarısızlık olmaz. Rize’de elde edeceğimiz başarıda bayanların büyük emeği olacağına inanıyoruz” şeklide konuştu.


Kazmaz, bazı internet sitelerinde Mason olduğu yönünde çıkan haberlerle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Ben bunları ciddiye almıyorum. Ancak bu konuyla ilgili avukatım gerekli yasal işlemleri başlattı. İsminin yer aldığı iddia edilen sözde Mason listesinde rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş ve şuanda görevde olan 12 milletvekilimizin de isimleri var. Böyle bir listeyi kimlerin hazırlayıp ne amaçla internet üzerinden yaydıkları ortadadır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel