Rize L Tipi cezaevinde isyan

Haber61 – Haber Servisi – Rize Kalkandere’de bulunan L tipi Cezaevinde 5 mahkumun açlık grevi yaptığı öğrenildi. Açlık grevi yapan mahkumlardan bir tanesinin adı ise Osman Özdemir olduğu ve cinayet suçundan Rize’de ceza yattığı ifade edildi. Özdemir, Mide

Rize L Tipi cezaevinde isyan

Haber61 – Haber Servisi – Rize Kalkandere’de bulunan L tipi Cezaevinde 5 mahkumun açlık grevi yaptığı öğrenildi. Açlık grevi yapan mahkumlardan bir tanesinin adı ise Osman Özdemir olduğu ve cinayet suçundan Rize’de ceza yattığı ifade edildi. Özdemir, Mide ameliyatı geçirdiği ve bu nedenle diyet yemeği yemesi gerektiği fakat cezaevinde bu yemeğin hazırlanmadığı öğrenildi.

Trabzonlu ve evli iki çocuk babası olan Özdemir, Cezaevi yönetimine durumunu aktardığı fakat olumsuz cevap aldığı belirtildi. Haber Merkezimin edindiği bilgiye göre; Cezaevinde Özdemir gibi aynı nedenle yemek yiyemeyen 5 hasta mahkum daha olduğu öğrenildi. Cezaevinde çıkan yiyecekler hasta mahkumların sağlıklarına el verişli olmadığı da ileri sürüldü.

Özdemir’in yakınları , “ Daha önce Osman Gümüşhane’de ceza yatıyordu ve burada sağlık koşullarına uygun yemek çıkıyordu. Buradan Rize’ye nakledildi fakat burada durumlar değişti. Yemek diğer hasta mahkumlarda dahil onlara uygun çıkmıyor. Bir sürü dilekçe yazdık durumu aktardık fakat bizi dinleyen ve takan yok.”dedi.

Haber : Şükrü Üçüncü

osman-ozdemir.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler