Rize federasyonu mahkemelik

Rize Dernekleri Federasyonunun yapmış olduğu 2’nci olağan üstü genel kurul toplantısında kanuna aykırılık gerekçesi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.Savcılığa giderek suç duyurusunda bulunan Güngör Oflu, “Kanunen ve Tüzük ger

Rize federasyonu mahkemelik

Rize Dernekleri Federasyonunun yapmış olduğu 2’nci olağan üstü genel kurul toplantısında kanuna aykırılık gerekçesi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Savcılığa giderek suç duyurusunda bulunan Güngör Oflu, “Kanunen ve Tüzük gereği yönetim ve denetim kurulu üyeleri olarak delege olduğumuz ve oy hakkımız olduğu göz ardı edilmiştir. Toplantıda yeni bir yönetim ve denetim Kurulu seçilmiş; bazı tüzük maddeleri yeterli nisap olmamasına rağmen değiştirilmiştir.”dedi.

Çeşitli iddialarda bulunan Oflu, “Güneyce Derneği’nin delege olarak ismi bildirilmiş olan Hakkı G. isimli şahıs; toplantıya gelmediği halde yerine Hanefi G. tarafından hazirun cetveli’ne imza atıldığı yönetim kurulu üyesi sayın Sedat K. tarafından tespit edilmiştir.”şeklinde konuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesinde Oflu, “Bu kişilerin de oylamada hesaba katıldıkları konusunda ciddi tereddütlerimiz bulunmakta olup, bu hususun da makamınızca araştırılmasını ve açıklığa kavuşturulmasını talep etmekteyiz. Güya tarafsız olan bu görevli heyetinin tamamının yeni yönetimde olduğu 54 kişilik liste, kalan 32 kişi tarafında onaylanmış ancak bu sayı tutanaklarda farklı gösterilmiştir.”dedi.

Oflu, “Bu toplantı her ne kadar hukuka aykırı olarak yapılmışsa da yönetim; gerek Genel Kurula saygı gerekse de toplantının hukuka aykırı olduğunu üyelere ifade etmek iradesiyle toplantıda hazır bulunmuşsa da, bu görevlilerin hukuka aykırı tavırları toplantıda da devam etmiştir.”iddiasında bulundu.

Öte yandan Oflu, “Divan heyetinin oylanması sırasında, salonda 156 kişinin delege olarak bulunduğu bildirilmiş; 86 delegenin 3 kişilik görevli heyetince verilen divan listesini kabul ettiği, çoğunluğun sağlandığı iddia olunarak; yönetimin sunduğu divan heyeti listesinin oylanmasına gerek olmadığı söylenerek oldu bitti yaratılmış ve görevlilerce sunulan listede yer alan kişiler divan heyeti olarak görevlendirilmişlerdir. 3 Kişilik heyetin usulsüz oylama yöntemi ve sayımı ile divan teşekkül ettirmelerine tepki olarak 90’a yakın üye ve delege salonu terk etmiştir. Bu kişilerden 82’si, görevli heyetin yanlı davrandığı gerekçesi ile ekte yer alan tutanağı tanzim etmiş, yaka kartlarını tutanak katibine teslim etmiş ve neticeten bu tutanak Divan Başkanlığına verilmiştir. Bu tutanak divanda okunarak kayıtlara geçirilmiştir. Bu durum dahi, 3 kişilik görevli heyeti tarafından, delegeler ayağa kaldırılarak yapılan toplu sayım neticesi tespit edilen rakamların yanlış olduğunun kesin kanıtı olup divan heyeti olarak seçilen kişilerin 86 oy almaları da mümkün değildir.”şeklinde konuştu.

Oflu Sağlıklı sayım fırsatı verilmeden adeta oldubitti yapılarak, şüphelilerin önergeleri kabul edilmiş gibi gösterilmiş ve fiili durum yaratılmıştır söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel