Rize Borsası’ndan çayı kurtarmak için 3 proje

Rize Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, hazıladıkları çay raporunu anlattı.

Rize Borsası’ndan çayı kurtarmak için 3 proje

HABER61 - HABER SERVİSİ

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı Rize Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek, Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan, Meclis Başkanı Resul Okumuş, meclis üyeleri ve sektör temsilcileriyle toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda Rize, borsa çalışmaları ve çay sektörünü hakkında bilgi veren Rize Borsa Başkanı Erdoğan, hazırladıkları çay raporunun detaylarını anlattı. 

Raporda çay için üç proje yer alıyor.

Rize Borsası’ndan çayı kurtarmak için 3 proje

Erdoğan 3 projeyi şöyle anlattı;

“Birincisi topraktan bardağa tüm çay sektörünü kontrol altına alacak bir Çay Kanunu’nun çıkarılması gerekmektedir. İkincisi 2019 yılında yaş çaya zam yapılmasın onun yerine 13 kuruşluk destekleme pirimi 59 kuruşa çıkarılsın. Böylelikle Çaykur’un zararı önlenmiş, özel sektörde zarar etmemiş, devletimizin üzerinden yük kalkar ve üreticinin cebine aynı para girmiş olur. Üçüncü projemiz ise çayın temel gıda statüsünde KDV oranının %1’e indirilmesidir. Bu konularda desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
 
Ayrıca Erdoğan, Rizemizin çehresini değiştirecek, ilimizi cazibe merkezi haline getirecek Çay Çarşısı Projemiz Cumhurbaşkanımız tarafından onaylandı. En kısa zamanda bir imza töreniyle bunun duyurularını yapıp temel atma törenini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu konuda projemize verdiğiniz desteklerden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel