Rize Belediye Başkanından dinleme itirafı!

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 2008-2012 yıllarındaki bir soruşturma kapsamında 4 yıl boyunca dinlendiğini savunarak, "Yasal dinlemeden bir rahatsızlığım yok ancak yasa dışı dinlemeler ve kurgu dinlemeler önlenmelidir" dedi.Bakırcı, gazetecilere yap

Rize Belediye Başkanından dinleme itirafı!

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 2008-2012 yıllarındaki bir soruşturma kapsamında 4 yıl boyunca dinlendiğini savunarak, "Yasal dinlemeden bir rahatsızlığım yok ancak yasa dışı dinlemeler ve kurgu dinlemeler önlenmelidir" dedi.

Bakırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir soruşturma kapsamında özel yetkili mahkemelerce hakkında dinleme kararı verildiğini belirterek, "Benimle ilgili olarak 2008 ile 2012 yılları arasında izleme ve dinleme yapılmış. Erzurum'da özel yetkili bir mahkeme kararı ile Rize'de yapılan takipte 60 kişinin ismi geçiyor. 4 yıl boyunca dinlendiğimi tarafıma gönderilen mahkeme yazısı ile öğrendim. Gönderilen yazıda suç unsuruna rastlanılmadığından ek kovuşturmaya yer olmadığı belirtiliyor" dedi.

Belediye başkanlığı yapan bir kişinin 4 yıl boyunca dinlenmesinin manidar olduğunu ifade eden Bakırcı, "Dört yıl çok uzun bir süre. Bu kadar süre bir kişi ne için dinlenebilir? 2009 Yerel seçim sürecinde dinlemelerin başladığını ve sonradan teknik takibin devam ettiğini düşünüyorum. Uzun takibin sonunda yapacakları bir şey kalmayınca usulüne uygun olarak dosyayı kapatmışlar. Dosyada 60 kişinin ismi var 40'ını tanımıyorum. Dinlenenler arasında eski özel kalem, yeni özel kalem, ölen yeğenim de var. Birbiriyle ilintisi olmayan 40'ını tanımadığım 60 kişilik bir liste" diye konuştu.

Bakırcı, dinlemelerin rahatsızlık verici boyuta ulaştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gelişen teknolojiler gereği bu dinlemeler rahatlıkla yapılabiliyor. Birbiriyle ilişkisi olmayan konuşmalar sanki birlikte yapılmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Son dönemde yaşananlar üzüntü verici. Montajlarla çok farklı şeyler yapılmaya çalışılıyor. Bu ülkenin bunu çözmesi gerekiyor. Yasal dinlemeden bir rahatsızlığım yok ancak yasa dışı dinlemeler ve kurgu dinlemeler önlenmelidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel