Rize Barosu referandum kararını açıkladı!

Rize Baro Başkanı Av. Mehmet Çırakoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğini açıkladı. 

Rize Barosu referandum kararını açıkladı!

Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu, ‘Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemi’ için yapılacak referandumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yana desteğini açıkladı.


Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu, 6771 Sayılı “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 20.01.2017 tarihinde TBMM’de kabul edildiğini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasının ardından, 11 Şubat 2017 tarih ve 29976 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yasallaştığını belirtti. Çırakoğlu, “Özgür ve bağımsız Türk halkının iradesiyle seçilmiş TBMM’de kabul edilerek yasalaşan kanunun gereğince Cumhurbaşkanımızca referanduma sunulacak Anayasa değişikliği tarafımızca irdelenmiştir. Bu kadar hassas bir konunun basite indirgenmemesi, konuya evet yada hayır açısından yaklaşılmaması gerektiği sonucuna varılmıştır. Baro olarak bizim görevimiz halkımızı içerik ve sonuçları açısından bilgilendirmek ve aydınlatmaktır. Demokrasinin gereği olarak “Evet ya da Hayır”a milletimiz karar verecektir. Bu kararı verirken baromuz tarafından aşağıda belirtilen kıstasların değerlendirmesinin mutlaka yapılması gerektiği kanaatine varılmıştır.” dedi.










 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel