Rize-Artvin Havalimanına hava trafik kontrolörü alınacak

DHMİ 29 asistan hava trafik kontrolörü alacak.

Rize-Artvin Havalimanına hava trafik kontrolörü alınacak

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, çeşitli taşra birimlerinde görev yapacak 29 asistan hava trafik kontrolörü alımı yapacağını duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, adayların 18 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) KPSSP3 puan türünde en az 70 puan almaları gerekmekte.

Açık pozisyon sayısının on katı kadar aday, en yüksek puandan başlayarak DHMİ tarafından düzenlenecek bilgisayar destekli seçme sınavına veya yazılı sınava davet edilecek. Bu sınavlar için başvurular, 31 Aralık 2023 ile 28 Ocak 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden "DHMİ Genel Müdürlüğü-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım" bölümünden ve "Kariyer Kapısı" internet sitesinden (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) yapılabilecek.

Adaylara sınavla ilgili yazılı bir bildirim yapılmayacak; sınavın tarihi, yeri ve saati DHMİ'nin resmi web sitesi (www.dhmi.gov.tr) üzerinden ilan edilecek. Seçilen adaylar, atanacakları yerlerde en az dört yıl görev yapma zorunluluğuna sahip olacaklar, bu süre zarfında isteğe bağlı yer değişikliği talebinde bulunamayacaklar.

Başarılı olan adayların 19'u İstanbul'da görevlendirilirken, geri kalanı Adıyaman, Bingöl, Hakkari, Iğdır, Muş, Rize-Artvin ve Siirt'teki havalimanlarında görev yapacak. Bu alım, DHMİ'nin operasyonel kapasitesini artırma ve hava trafik hizmetlerinin verimliliğini iyileştirme amacını taşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler