Rize Ardeşen'de orman yandı

Edinilen bilgiye göre Rize’nin Ardeşen ilçesi Yukarı Durak köyünde nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı akşam saatlerinde başlayan ve saatlerce süren yangında onlarca dönüm ormanlık alan zarar görürken, yangın çevre köyleri de tehdit etti. Altı saatlik ç

Rize Ardeşen'de orman yandı

Edinilen bilgiye göre Rize’nin Ardeşen ilçesi Yukarı Durak köyünde nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı akşam saatlerinde başlayan ve saatlerce süren yangında onlarca dönüm ormanlık alan zarar görürken, yangın çevre köyleri de tehdit etti.
 

Altı saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınan yangında onlarca dönüm alan zarar gördü. Yangın ilk olarak ilçeye bağlı Sinan ve Doğanay köylerinden fark edildi. Yangını gören çevre köylerdeki vatandaşlar ilk olarak yangının çıktığı Yukarı Durak köyü sakinlerini arayarak durumu bildirdi. Sinan ve Doğanay köylerinden net bir şekilde görülen yangını kontrol altına almak için Yukarı Durak köyü ve çevre köylerdeki vatandaşlar çaba sarf etti.
 

Farklı noktalarda başlayan yangına müdahale etmek için Ardeşen ve Pazar itfaiye ekipleri olay yerine geldi, ancak ormanlık alana itfaiye ekiplerinin ulaşamaması nedeniyle yangına müdahale gecikti.
 

Zaman zaman rüzgarın ters esintisi yangına müdahale eden kişileri zor durumda bıraktı. Jandarma ekiplerinin de müdahalede bulunduğu yangın yaklaşık 6 saatlik bir çalışma sonucu kontrol altına alınabildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel