Rektör kızdı müdür dövdü

 GİRESUN Üniversetisi Bulancak Kadir Karabaş Uygulama Bilimler Yüksekokulu’nu ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Aygün Attar’ın, kendisine bir öğrenci tarafından yöneltilen eleştirel bir soru nedeniyle kızarak toplantıyı terk etmesi üzerine Turizm ve Otelcilik

Rektör kızdı müdür dövdü

 

GİRESUN Üniversetisi Bulancak Kadir Karabaş Uygulama Bilimler Yüksekokulu’nu ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Aygün Attar’ın, kendisine bir öğrenci tarafından yöneltilen eleştirel bir soru nedeniyle kızarak toplantıyı terk etmesi üzerine Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği 1. Sınıf Öğrencisi Serhan Sertdemir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kültigin Çavuşoğlu tarafından kafa atılarak darp edildiği ve öğrencinin burnunu kırıldığı öne sürüldü. 
 
Öğrenci Sertdemir Savcılığa  Suç Duyurusunda Bulundu
SERTDEMİR, en yakın hastaneye kaldırılmak yerine rapor almasından korkulduğu gerekçesiyle henüz acili bile kurulmayan üniversite hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi edilen öğrenciye rapor verilmediği belirtildi. Çavuşoğlu ise iddiaları reddederek, “Öğrenciler kavga etti” dedi.  Üniversetisi’nde daha önce de benzer saldırıların yaşandığını belirten Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (GÜNİDER) Yönetim Kurulu, saldırıyı kınadı.
 
GİRESUN Üniversetisi Bulancak Kadir Karabaş Uygulama Bilimler Yüksekokulu’nu ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Aygün Attar’ın, kendisine bir öğrenci tarafından yöneltilen eleştirel bir soru üzerine, kızarak toplantıyı terkettiği ileri sürüldü. Rektör’ün toplantıyı terketmesi üzerine durumdan vazife çıkaran Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kültigin Çavuşoğlu, soruyu soran Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği 1. Sınıf Öğrencisi’ni kafa atarak darp etttiği kaydedildi. Öğrencinin burnunu kırıldığı öne sürüldü. Burnu kırılan öğrenciyi en yakın hastaneye kaldırmak yerine acil servisi henüz kurulmayan ünviversitenin tıp fakültesine götürülmesi tepki çekti. Öğrenciye burada müdahale edildiği ancak rapor verilmediği belirtildi. Gelişmeler kısa adı GÜNİDER olan Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği tarafından kınandı. Açıklamada, “Üniversitemizin bilim insanı kimliğiyle bağdaşmayan fikir ve ifade hürriyetini hazmedemeyen kişiler tarafından yönetildiğini göstermektedir. Herkesin gözü önünde cereyan eden bu olayda öğrencimize bir öğretim üyesi tarafından yapılan bu fiili saldırıyı şiddetle kınıyor, suçluların biran önce adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz” denildi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel