Ramazan'da ustaların ATEŞ le imtihanı

Ramazan ayında sıcak altında çalışan ustalar oruçlarını tutmaya çalışıyor.

Ramazan'da ustaların ATEŞ le imtihanı

Ramazan ayında sıcak altında çalışan ustalar oruçlarını tutumaya çalışıyor.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 50-60 derece sıcakta çalışan fırıncı ustaları Ramazan ayında büyük bir sabır imtihanı verirken, inşaat işçileri de sıcağın altında oruçlarını tutmaya çalışıyor. 

Fırıncı ustaları, fırında çalışanların açlıktan çok susuzluğun zor olduğunu belirtirken, inşaat işçileri de güneşin altında sıcakta çalışmanın çok zor olduğunu, yine de oruç tutmaya çalıştıklarını belirttiler.

Fatsalı fırıncılardan Ali Kulak, yaptıkları işin sıcak günlerde zor olduğunu, bir de Ramazan nedeniyle daha da zorlaştığını söyledi. Sabah saatlerinde mesaiye başladıklarını söyleyen fırıncı Ali Kulak, 200 dereceyi geçen fırının başında iftara kadar çalıştıklarını anlattı. Kulak, “Ramazan ayında fırında çalışınca daha bir sıcak oluyor ama çok şükür Allah kuvvet veriyor” dedi.

İnşaat işçileri ise oruç tuttuklarını, sıcakta ekmek parasının peşinde koştuklarını belirterek, “Sıcaklar nedeniyle bazen gece çalışıyoruz” dediler. İnşaatta çalışan demirci ustası Yüksel Kaya, Ramazan’da çalışmanın zorluğuna dikkati çekerek, güneşin altında uzun kaldıkları için ten renklerinin bile değiştiğini dile getirdi. 



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel