Ramazan'da kan bağışı düşmesin

 Türk Kızılay'ı Bölge Kan Merkezii Ramazan'da kan bağışlarındaki düşüşleri önlemek için çalışmalar başlattı. Bu konuda bir basın açıklaması yayınlayan Türk Kızılay’ı Trabzon Kan Merkezleri’nin iftardan sonra da açık olacağını vurgulayarak Ramazan Ayı boyu

Ramazan'da kan bağışı düşmesin

 

Türk Kızılay'ı Bölge Kan Merkezii Ramazan'da kan bağışlarındaki düşüşleri önlemek için çalışmalar başlattı. Bu konuda bir basın açıklaması yayınlayan Türk Kızılay’ı Trabzon Kan Merkezleri’nin iftardan sonra da açık olacağını vurgulayarak Ramazan Ayı boyunca Zağnos Vadisi ve Uzun Sokakta kan bağışı yapılabileceğini duyurdu.

İşte Türk Kızılay’ı tarafından yapılan ve Vatandaşları Ramazan ayı Boyunca da kan vermeye davet eden o açıklama:

Ramazan ayı içerisinde, gönüllü kan bağışındaki düşüşü önlemek için bir dizi çalışma başlatan Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezleri’nde iftar sonrasında da mesai uygulaması başlatıyor.  Ayrıca tüm Türkiye genelinde gezici kan alma birimleri de gece ekipleri düzenleyerek gönüllü kan bağışçılarına hizmet verecek.

Türk Kızılayı, 2005 yılında başlatmış olduğu ve ülkemizdeki en Güvenli Kan’ı temin etmeye yönelik yürüttüğü “Ulusal Güvenli Kan Temini Programı”nı, Sağlık Bakanlığı’nın himayesi altında, başarıyla sürdürmektedir. Bu kapsamda hem toplumun Kan Bağışı konusunda bilinçlendirilmesi çalışmalarını ve hem de Kan Bağışı kampanyaları gerçekleştirmektedir.

Ülke geneline yayılmış 15 Bölge Kan Merkezi ve 62 Kan Bağışı Merkezi ile hizmet vermekte olan Türk Kızılayı, toplamış olduğu kanlar ile sorumlu olduğu 1.536 hastanenin kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılamaktadır.

Geçmişte edindiğimiz tecrübelere bağlı olarak biliyoruz ki; her yıl özellikle yaz aylarında Kan Bağışı sayılarında önemli miktarda azalma gerçekleşmektedir. Ramazan ayının bu yıl ve bundan sonraki birkaç yıl boyunca yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle Türk Kızılayı Ramazan ayına yönelik kampanya başlatmıştır. Kampanya’nın sloganı;

KAN BAĞIŞINA EVET, TÜM İNSANLIĞA HİZMET

Kampanya kapsamında Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezleri ve Kan Alma Birimleri akşamları da hizmet vermeye devam edecektir. Potansiyel bağışçılara ulaşabilmek adına Teravih namazı saatlerinde cami’lerde ve belediyeler tarafından düzenlenen etkinliklerde gezici ekipler düzenlenecektir.

Trabzon Kızılay Kan Merkezi ramazan ayı boyunca Zağnos Vadisi ve Uzun Sokakta ta 21:00-01:00 saatleri arasında kan bağışı alacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel