Ramazan Zağnos'ta yaşanacak

 Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, Ramazan ayının manevi havasını Zağnos Vadisi'nde yaşatacaklarını ifade etti. Önceki yıllarda her gün 10 binin üzerinde ziyaretçiyi konuk eden Zağnos Vadisi'nde, bu yılki etkinliklere

Ramazan Zağnos'ta yaşanacak

 

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, Ramazan ayının manevi havasını Zağnos Vadisi'nde yaşatacaklarını ifade etti.

 Önceki yıllarda her gün 10 binin üzerinde ziyaretçiyi konuk eden Zağnos Vadisi'nde, bu yılki etkinliklere daha fazla katılım olacağını tahmin ettiğini belirten Gümrükçüoğlu, "Bu yılki programlarımıza Türkiye'nin dışında 4 ülkeden misafirlerimiz gelecek.

 

Aynı dine mensup olduğumuz bu insanlarla Ramazan'ı birlikte yaşamak bizlere ayrı bir huzur verecektir. Ramazan ayı boyunca teravih namazı sonuna kadar dini içerikli etkinliklerin yapılacağı Zağnos Vadisi'nde teravih namazının ardından kültürel programlar gerçekleştireceğiz" dedi.

 

Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk ve İran'ın misafir olacağı Ramazan etkinlerinde Nevşehir, Konya, Kayseri, Malatya ve Artvin illerinin de gecesi olacak.

 

Etkinlik kapsamında, 4 Ağustos'ta Bosna Hersek Gecesi, 5 Ağustos'ta Arnavutluk Gecesi, 6 Ağustos'ta Makedonya Gecesi, 7 Ağustos'ta bu üç ülkenin ortak programı olan Balkan gecesi, 13 Ağustos tarihinde ise İranlılar gecesi düzenlenecek.

 

Çeşitli sanatçıların konser vereceği programlarda, cuma akşamları Müftülük tarafından hazırlanacak programlara yer verilecek. Ayrıca Ramazan ayı boyunca Hacivat Karagöz gösterileri, yarışmalar, tiyatro gösterileri, illüzyon gösterileri, şiir geceleri de düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel