PTT'den Kızılay'a kan bağışı

PTT Gümüşhane Baş Müdürlüğü yönetici ve çalışanları Kızılay’a kan bağışında bulundu.Kızılay Kan Bağışı Merkezi ile ortaklaşa yürütülen programda, il merkezinde bulunan PTT Hizmet binası önüne park eden kan bağışı otobüsünde gönüllüler kan verdi.Kan bağışı

PTT'den Kızılay'a kan bağışı

PTT Gümüşhane Baş Müdürlüğü yönetici ve çalışanları Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Kızılay Kan Bağışı Merkezi ile ortaklaşa yürütülen programda, il merkezinde bulunan PTT Hizmet binası önüne park eden kan bağışı otobüsünde gönüllüler kan verdi.

Kan bağışında bulunarak kampanyaya destek veren PTT Gümüşhane Başmüdürü Şinasi Duman, kurum olarak zaman zaman kan bağışı kampanyaları düzenlediklerini ifade ederek Türkiye’de ihtiyacın çok çok altında kan bağışı yapıldığını hatırlattı.

Toplumun her kesimine kan verme alışkanlığı kazandırmak istediklerini kaydeden Duman, “Bir ünite kan üç hayatı kurtarabiliyor. Bunun bilincinde olmak gerekiyor. Bizlerde kurum amirleri olarak hem personelimize hem de vatandaşlarımıza örnek olmaya gayret ediyoruz. Seve seve katıldığım bu kampanya ile üçüncü kez kan vermiş oluyorum.” dedi.

Gümüşhane Kızılay Kan Merkezi Doktoru Gülseren Oğuzhan Çıtlak ise Gümüşhanelilerin kan bağışına duyarsız kaldığını belirterek, Doğu Karadeniz Bölgesinin bu konuda en son sırada yer aldığını söyledi. Üniversite öğrencileri haricinde kan bağışının çok düşük gerçekleştiğini ifade eden Çıtlak, “Televizyonlarda kamu spotu yayınlanıyor, gazetelerde haberler çıkıyor ama insanlar duyarsız, bilinçsiz. Aman banane, ben vermeyeyim başkası versin diye düşünülüyor. Kan bağışı kendileri için de faydalı. Dini açıdan da sevap kazanacaklar ama yine de bilinçsiz davranıyorlar.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler