Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli Kimdir?

Müge Anlı ile Tatlı Sert programının eski psikoloğu olan Prof. Dr. Arif Verimli kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkında tüm detaylar...

Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli Kimdir?

ARİF VERİMLİ KİMDİR?

Arif Verimli, 1 Haziran 1954 tarihinde Antalya'da dünyaya gelmiştir.

Arif Verimli Kimdir?

KARİYERİ:

İlkokulu Antalya'da Namık Kemal İlkokulunda, Ortaokul ve Liseyi de Antalya'da bitiren Arif Verimli, lisedeyken fizik mühendisi olmayı hayal etmiştir. Üniversite sınavında fizik mühendisliğini kazanmasına rağmen ailesinin ısrarları ile Tıp Fakültesine girmiştir. O yıllarda Bursa Tıp Fakültesi ( bugünkü adıyla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ) İstanbul'da eğitim vermekteydi. Üniversitenin verdiği kararla okul Bursa'ya taşınmıştır. 1977 yılında doktor olmuştur. Ardından birkaç ay sonra psikiyatri asistanı olmuştur. 1982'de uzman olan Verimli 1982-1983 yılları arasında Adana Askeri Hastanesinde askerlik görevini tamamladı.
1983'te zorunlu hizmet ataması ile Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine Başasistan olarak başlamıştır. 1994-2003 yılları arasında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin başhekimliğini sürdüren Prof. Dr. Arif Verimli, aynı hastanede 5. Psikiyatri Klinik Şefi olarak hastaneye hizmetlerine devam etmiştir.

Tüm meslek hayatı içerisinde pek çok bilimsel kongreye gerek konuşmacı gerek genel sekreter olarak katılmıştır. Özellikle İstanbul genelindeki liselerde Gençliği Uyuşturucu ve Alkolden Korumak için verdiği seminerler dikkat çekmektedir. Sayısını kendisinin de hatırlayamadığı kadar çok bilimsel yazı ve makalesi bulunan Verimli' nin bir de gözü gibi koruduğu çok geniş bir el yapımı maket gemi koleksiyonu vardır.  Başhekimliği döneminde kurduğu Evlilik Danışma Merkezi,UMATEM,182 Umut Işığı Hattı,İntihar Müdahale Merkezi halen toplum faydasına hizmet etmektedir.

Arif Verimli Kimdir?

2004' de Başhekimlik görevinden alınmasından sonra Sağlık Bakanlığına karşı açtığı davayı kazanarak görevine iade edilmiş, ancak başhekimliğe geri dönse de uyumlu çalışabileceği bir ekip ve ortam olamayacağını düşündüğünden göreve başlamamış ve emekliliğini istemiştir. Emekli olan Verimli  2005 - 2011 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim üyesi olarak görev almıştır. Şu an muayenehanesinde serbest hekimlik yapmaktadır.

ÖZEL HAYATI:

Arif Verimli, 1978 yılında Aydan Verimli ile hayatını birleştirmiştir. Çiftin 1980 yılında Ural, 1984 yılında da ikinci çocuğu olan Aras adında oğulları dünyaya gelmiştir.

Arif Verimli Kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel